Cykelforsøg med højresving

Øget fremkommelighed for cyklister er målet og i Frederikshavn er to lyskryds med i forsøget

Lyskryds hvor cyklister må dreje til højre for rødt skiltes således.

Lyskryds hvor cyklister må dreje til højre for rødt skiltes således.

FREDERIKSHAVN:Som led i Transportministeriets cykelstrategi indledte Vejdirektoratet i 2014 et forsøg, der giver cyklister lov til at dreje til højre for rødt i 32 udvalgte lyskryds på statsvejnettet. Krydsene er fordelt over hele landet med fokus på de større byer, hvor der færdes flest cyklister. I Frederikshavn er det i de lysregulerede kryds ved Europavej E45/Thodesvej og Skagensvej/Nørregade.

Målet med forsøget er at øge fremkommeligheden, så flere vælger cyklen som det daglige transportmiddel.

Nu bidrager Frederikshavn Kommune til forsøget med yderligere to kryds hvor det vurderes, at cyklister uden fare for trafiksikkerheden kan svinge til højre for rødt:

Det drejer sig om Rådhus Allé/Parallelvej og Suderbovej/Koktvedvej/Hødersvej.

Forsøget bliver evalueret i 2016.

Det skal du være opmærksom på som cyklist:

Orienter dig grundigt, inden du kører frem og drejer til højre.

Du har stadig ubetinget vigepligt overfor fodgængerne og cyklister, som kommer på tværs, selvom du må dreje til højre for rødt.

Ikke alle fodgængere er ens. Tag særligt hensyn til børn, ældre og fysisk handicappede, der kan have svært ved at nå over vejen i tide, og vær særligt på vagt overfor blinde og svagtseende personer.

Som ligeud-kørende cyklist skal du passe på ikke at spærre for de højre-svingende cyklister. Du skal blive i den pågældende bane på cykelstien.

Som fodgænger skal du ikke forholde dig anderledes i de to kryds. Men være klar over, at når du har grønt, må cyklisterne gerne dreje til højre, selvom de har rødt - så længe det kan ske uden gene for den øvrige trafik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.