Vadum

Cykelskole i fare

Når sommerferien begynder, lukkes der samtidig ned for skoletjenestens færdselsbane. Om den starter op igen i august er uvist

Jens Andreassen (t.v.) er underviser på den kommunale cykelskole. Om den fortsætter efter sommerferien er indtil videre uvist. Til højre for ham sidder vicepolitikommissær Bjarne Mæng på gårsdagens førstepræmie.

Jens Andreassen (t.v.) er underviser på den kommunale cykelskole. Om den fortsætter efter sommerferien er indtil videre uvist. Til højre for ham sidder vicepolitikommissær Bjarne Mæng på gårsdagens førstepræmie.

Hver fredag i sommerhalvåret har Jens Andreassen skiftet lærergerningen på Vadum Skole ud med jobbet som underviser på færdselsbanen i Aalborg Kommunes skoletjeneste. I omkring 10 år har han lært elever i primært 3. og 4. klasse, hvordan man gebærder sig i trafikken på sin cykel. - Jeg har virkelig været glad for det, og det interesserer mig rigtig meget. Jeg kan også mærke, at eleverne får noget ud af det, og den respons får jeg også tilbage fra lærerne, siger Jens Andreassen, der ligeledes er underviser om mandagen i det historiske værksted på Rævebakken. Færdselsbanen - cykelskolen om man vil - er fysisk placeret på Skydebanevej, hvor politiet i øvrigt også træner deres kørsel. Her flyttede undervisningen hen for cirka halvandet år siden efter at have været på cykelbanen ved Løvvangskolen igennem en årrække. - Jeg har været glad for skiftet. Der er bedre faciliteter på Skydebanevej, siger Jens Andreassen og nævner klasseværelse med optimal mulighed for teoriundervisning samt toiletter som eksempler. Næste fredag (26. juni, red.) byder han velkommen til det sidste hold elever inden sommerferien, der skal lære om vigtigheden af vigepligt, orientering og placering i trafikken. - Jeg plejer at lægge ud med at sige, at det i yderste konsekvens kan redde deres liv. Så plejer jeg at have deres opmærksomhed, siger Jens Andreassen med et skævt smil. Men om han skal undervise på Skydebanevej eller andetsteds efter sommerferien står indtil videre hen i det uvisse. Aalborg Kommune har et samarbejde med Nordjyllands Politi om færdselsundervisning generelt og ifølge skolechef Lone Vestergaard kan politiet ikke indgå i det samarbejde som hidtil. - Derfor skal vi have fundet en ny model, men der er ikke truffet nogle beslutninger endnu, siger Lone Vestergaard og understreger, at der endnu ikke er taget en beslutning om færdselsbanens fremtid. At der overhovedet er tvivl om cykelskolens fremtid er bestemt ikke Jens Andreassens kop te. - Men det er jo ikke op til mig, siger Jens Andreassen.