Cykelsportens World Tour får ny kinesisk afrunding

En aftale mellem UCI og den cykelglade kinesiske rigmand Wang Jianlin har givet World Tour-kalenderen nyt løb.

CYCLING-ESP-TOUR Foto: Scanpix/Jose Jordan

CYCLING-ESP-TOUR Foto: Scanpix/Jose Jordan

Lombardiet Rundt i slutningen af september eller starten af oktober plejer at markere den årlige afslutning på World Touren for cykelfeltet.

Det bliver der lavet om på fra 2017.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har torsdag offentliggjort, at man har indgået en aftale med Wanda Sports, ejet af mangemilliardæren Wang Jianlin, som skal arrangere et World Tour-etapeløb i Kina i oktober.

Tour of Guangxi bliver navnet på løbet, der vil strække sig over seks etaper og foregå i det sydlige Kina tæt på grænsen til Vietnam.

- UCI's primære rolle er sikre vækst og udvikling i cykling på globalt plan, og Kina giver os en fantastisk mulighed for at nå ud til flere hundrede millioner mennesker, siger UCI-præsident Brian Cookson i en pressemeddelelse ifølge Velonews.

Længden på aftalen mellem UCI og Wanda Sports er ikke offentliggjort, men der er tale om en aftale af flere års varighed.

Wanda Sports har i aftalen forpligtet sig til også at skabe et World Tour-løb for kvinder i 2018 samt bygge et kæmpe cykelcenter med både banecykling, BMX-bane og bane til landevejscykling.

Wang Jianlin er ifølge Forbes god for omkring 224 milliarder kroner, og han har forsøgt at købe både Tour de France-arrangøren ASO og RCS Sport, der arrangerer Giro d'Italia - begge dog uden held.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden