Cykelsti indviet med manér

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen var reglementeret påklædt og fik hjælp til at klippe båndet af et par unge cyklister. Foto: Allan Mortensen
9. oktober 2016 08:16

Alle sejl var sat til, da den nye cykelsti mellem Vodskov og Grindsted lørdag blev indviet. Såvel borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) som skolerådmand Tina French Nielsen (V) deltog i begivenheden, der var kulminationen på en mangeårig lokal indsats.

Tilbage i 2008 kom der for alvor skred i tingene, da et cykelstiudvalg trak i arbejdstøjet. Men allerede for 30 år siden begyndte de første lokale kræfter at tale om behovet. Og mens Thomas Kastrup-Larsen indledte seancen med at klippe båndet ved Grindsted, så slog han også fast, at cykelstien - eller "Hammerstien" som den allerede er blevet døbt - især kommer skolebørnene til gavn.

- Det er vigtigt, at vores børn har en sikker vej til skole, lød det fra borgmesteren, der også fremhævede de generelt gode betingelser for cyklister i området.

- Hammer Bakker er jo et ideelt sted at dyrke mountainbike. Nu har vi fået en cykelsti, der også gør færdslen på vejene meget bedre, sagde borgmesteren. Han førte siden an i den lange karavane af cyklister, der tog turen fra Grindsted til festpladsen i Uggerhalne. Her tog Tina French Nielsen tråden op og roste det lokale engagement bag projektet.

- Der er ingen tvivl om, at den indsats, cykelstiudvalget har gjort, er en vigtig faktor. Og det beviser, at hvis man virkelig vil noget i lokalsamfundet, så lykkes det som regel også, konstaterede rådmanden.

Den nye cykelsti har kostet 12 mio. kr. Penge, der ifølge formanden for cykelstiudvalget, Bendt Grønborg er givet godt ud. - Der er god grund til at takke kommunen, for det her kommer hele området til gavn, sagde han og bemærkede, at cykelstien ikke alene skaber en mere sikker vej for børn på vej til og fra Vodskov Skole.

- Jeg er overbevist om, at det her også vil øge cykelturismen i området. Den er smukt anlagt og vi kan allerede nu se, at "Hammerstien" bliver flittigt benyttet, lød det fra formanden.

I alt er der etableret cykelsti over en strækning på 5 kilometer fra Grindsted over Uggerhalne til Vodskov.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...