Cykelstier på to skoleveje

Forligspartier afsætter godt 25 mio. kr. til sikring af cyklister ved Nøvling og Vodskov

Flere politikere, herunder de to borgmesterkandidater Tina French Nielsen (V) og Thomas Kastrup-Larsen (S) tog imod invitationen om at opleve, hvordan det er at cykle mellem Visse og Nøvling. Turen må have gjort indtryk. I går afsatte forligspartierne, som Venstre dog ikke var iblandt, 12,5 mio. kroner til en cykelsti på strækningen.

Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Flere politikere, herunder de to borgmesterkandidater Tina French Nielsen (V) og Thomas Kastrup-Larsen (S) tog imod invitationen om at opleve, hvordan det er at cykle mellem Visse og Nøvling. Turen må have gjort indtryk. I går afsatte forligspartierne, som Venstre dog ikke var iblandt, 12,5 mio. kroner til en cykelsti på strækningen. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

NØVLING:For nogle uger siden inviterede bestyrelsen for Nøvling Skole byrådspolitikere til at cykle med en morgenstund fra Visse til Nøvling.

Formålet var forud for budgetforhandlingerne at overbevise politikerne om behovet for en cykelsti på strækningen, hvor mange skolebørn med bopæl i Visse, hvis der ellers var cykelsti, kunne tænkes at tage cyklen i stedet for bussen.

I går fik bestyrelsen fuld valuta for initiativet i form af det budgetforlig, der blev indgået for 2014. I det oprindelige budgetforslag var strækningen ikke nævnt, men i går valgte forligspartierne at afsætte i alt 12,5 millioner kroner til at anlægge en cykelsti på strækningen i løbet af næste år og 2015.

Et næsten tilsvarende beløb er der afsat til i løbet af 2014 til 2016 at anlægge cykelsti fra Vodskov over Uggerhalne til Grindsted.

- Der er tale om to landeveje, hvor der cykler skolebørn, så det synes jeg, er rigtig dejligt, siger skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (Løsgænger).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.