Cykelsport

Cykelstjerne er sigtet for at sexkrænke pige

Den tidligere professionelle cykelrytter, Brian Holm, er sigtet for seksuel krænkelse af en pige under 12 år

Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix

Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix

FREDERIKSBERG:Den tidligere cykelrytter Brian Holm fortalte tirsdag, at det er ham, der er den landskendte sportsstjerne, som er sigtet for at have sexkrænket et barn under 12 år.

Det skete på caféen Grock på Frederiksberg, hvor den nuværende sportsdirektør for Omega Pharma-Quick Step havde hasteindkaldt til et kort pressemøde, der varede få minutter.

Han er af sin advokat blevet frarådet at udtale sig, men valgte at gøre det alligevel.

- Jeg står frem her nu. For jeg vil ikke gå og lege skjul. Jeg vil ikke spille usynlig i flere måneder, sagde han ifølge Ekstra Bladet.

Nægter sig skyldig

Avisen fortæller også, at Brian Holm var meget bevæget under pressemødet, og flere gange knækkede stemmen over.

Selv kan han dog ikke gå i detaljer med sagen, da der er indført navneforbud af hensyn til pigen. Ifølge retsbogen har han dog nægtet sig skyldig i sagen.

Politiet har sigtet Brian Holm, men ikke tiltalt ham. Han er heller ikke blevet anholdt i forbindelse med sagen.

Den videre efterforskning i sagen afgør, om man rejser tiltale eller frafalder sagen.

Flere job

51-årige Brian Holm var professionel fra 1986 til 1998 og var en værdsat hjælperytter, som dog også hentede 11 sejre, herunder løbene Paris-Bruxelles og Paris-Camembert.

Han tilstod i 2002, at han havde dopet sig i sin aktive karriere.

Siden han stoppede med at cykle, har han arbejdet som sportsdirektør for flere forskellige cykelhold, og de senere år har han været tæt knyttet til sprinteren Mark Cavendish.

Brian Holm fik i 2004 konstateret tarmkræft, og har siden fortalt om forløbet i bogen ”Den sidste kilometer”. Han har også stiftet velgørenhedsorganisationen ”La Flamme Rouge”, der samler penge ind til kræftpatienter.

Han blev ved kommunalvalget sidste efterår valgt ind i kommunalbestyrelsen for Frederiksberg Kommune for de Konservative.

/ritzau/