Cykelstjernen Brian Holm er sigtet i sex-sag

Brian Holm, der er tidligere professionel cykelrytter, er sigtet for seksuel krænkelse af en pige under 12 år.

27. maj 2014 13:49

Den tidligere cykelrytter Brian Holm fortæller tirsdag, at det er ham, som er sigtet for at have sexkrænket et barn under 12 år.

Det skete på caféen Grock på Frederiksberg, hvor den nuværende sportsdirektør for Omega Pharma-Quick Step havde hasteindkaldt til et kort pressemøde, der varede få minutter.

Han er af sin advokat blevet frarådet at udtale sig, men har valgt at gøre det alligevel.

- Jeg står frem her nu. For jeg vil ikke gå og lege skjul. Jeg vil ikke spille usynlig i flere måneder, siger han ifølge Ekstra Bladet.

Brian Holm kan dog ikke gå i detaljer med sagen, da der er indført navneforbud af hensyn til pigen.

Politiet har sigtet Brian Holm, men ikke tiltalt ham. Han er heller ikke blevet anholdt i forbindelse med sagen.

51-årige Brian Holm var professionel fra 1986 til 1998 og var en værdsat hjælperytter, som dog også hentede 11 sejre, herunder løbene Paris-Bruxelles og Paris-Camembert.

Han tilstod i 2002, at han havde dopet sig i sin aktive karriere.

Siden han stoppede med at cykle, har han arbejdet som sportsdirektør for flere forskellige cykelhold, og de senere år har han været tæt knyttet til sprinteren Mark Cavendish.

Brian Holm fik i 2004 konstateret tarmkræft, og har siden fortalt om forløbet i bogen "Den sidste kilometer". Han har også stiftet velgørenhedsorganisationen "La Flamme Rouge", der samler penge ind til kræftpatienter.

Han blev ved kommunalvalget sidste efterår valgt ind i kommunalbestyrelsen for Frederiksberg Kommune for de Konservative.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...