Cykelturist dømt til behandling og udvisning

Tyrkisk cykelturist skal behandles psykisk på ubestemt tid og udvises for drab på 21-årig Kasper Jacob.

Cykelturist dømt til behandling og udvisning

En 41-årig mand med bopæl i Hamburg er mandag ved Retten i Kolding dømt til behandling på ubestemt tid og efterfølgende udvisning fra landet for drabet på den 21-årig Kasper Jacob i Christiansfeld 9. juni sidste år.

Dommen er anket af forsvareren på stedet, da den dømte mener, at han handlede i nødværge.

Den 41-årige mand er dog frifundet for at have truet en politiassistent med en foldekniv, samt være i besiddelse af en ulovlig foldekniv, oplyser Retten i Kolding til Ritzau.

Under sagen har den tyrkiske mand nægtet manddrab, men han har dog erkendt, at han stak den 21-årige Kasper Jacob.

- Manden nægter sig skyldig i drab. Han erkender de faktiske forhold, men påberåber sig, at han handlede i nødværge, har Verner Pedersen fra lokalpolitiet i Kolding tidligere sagt til Ritzau.

Den 41-årige har forklaret, at han var på cykeltur Jylland rundt, inden han en fredag aften lagde sig til at sove på en bænk på torvet ved Kongensgade i Christiansfeld.

- Han har forklaret, at han formodede, at Kasper Jacob ville stjæle hans cykel, og at den 21-årige ville slå ham. Han siger, at han trak sin kniv for at afværge slagene og forhindre, at cyklen blev stjålet, forklarede Verner Pedersen.

Kasper Jacob blev ramt af knivstik flere steder på kroppen. Han blev overført til Kolding Sygehus, mens hans liv var ikke til at redde.

Anklagemyndigheden krævede den tyrkiske mand blev dømt til psykiatrisk behandling og udvist fra Danmark for bestandigt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.