Cykler ved skrivebordet hos DFI-Geisler

Nyt motionskoncept med succes

Vibeke Baagøe motionerer, mens hun passer sit arbejde på kontoret hos DFI-Geisler. Foto: PR

Vibeke Baagøe motionerer, mens hun passer sit arbejde på kontoret hos DFI-Geisler. Foto: PR

MORS:Hos DFI-Geisler, der er Skandinaviens største bordpladeproducent, på Mors har man indført motion i arbejdstiden og det i bogstaveligt forstand. Medarbejderne på salgskontoret sidder nu på motionscykler ved skrivebordene, mens de arbejder.

- Vi har gennem årene forsøgt forskellige ting i forhold til at tilbyde vores medarbejdere at dyrke motion. Men hidtil uden den store succes, da det altid har været noget, som skulle foregå uden for kontoret. Men nu har vi investeret i bedre kontorindretning og et kontor-motionskoncept, og det har virkelig givet et løft, forklarer Lars Langkjær, adm. dir hos DFI-Geisler.

Der er blevet investeret i stepmaskiner, cykler og vippebræt, som kan bruges ved skrivebordet, og derudover er der andre motionsformer, som er nemme at lave inde på kontoret.

En af de medarbejdere som hver dag motionerer, mens hun arbejder, er salgssupporter Vibeke Baagøe.

- Jeg sidder mange timer hver dag, og kontorarbejde kaldes jo ’Den stille dræber’ - og det ligger da i baghovedet på mig. Så jeg er rigtig glad for dette initiativ. Jeg bliver godt tilpas af at dyrke motion, og selvom jeg løber i min fritid, så er det også vigtigt at røre sig i løbet af dagen. Jeg står mange timer hver dag på balancebræt, og så kan jeg godt lide at cykle på ’skrivebordscyklen’, forklarer Vibeke Baagøe. Hun tilføjer, at kollegerne motiverer hinanden ved at aflevere et af motionsinstrumenterne videre til den næste, når man selv er færdig. Så bliver det lidt sværere at sige nej tak til motion.

Det er ikke alle medarbejdere, der som Vibeke Baagøe, motionerer i sin fritid, så derfor er motionen i arbejdstiden for mange den eneste motion, de får. Og ifølge Lars Langkjær er dét en god investering.

- Medarbejdere forventer ordentlige forhold, og det er ikke kun løn, men også alle de andre ting på en arbejdsplads, som er med til at skabe trivsel. Målet med vores nye motionskoncept er, at medarbejderne med stillesiddende arbejde kan røre sig mere og dermed få mere energi. For det giver jo faktisk ekstra energi at motionere. Så det handler om, at der også er mere energi tilbage sidst på dagen, påpeger Lars Langkjær.

Den ekstra fokus på medarbejdernes trivsel ser ud til at have givet gevinst i form af højere tilfredshed blandt medarbejderne hos DFI-Geisler. I en netop udarbejdet rapport fra Great Place To Work ligger DFI-Geisler nemlig helt i top i forhold til medarbejdertilfredshed. Great Place To Work undersøger medarbejdernes syn på virksomhedens troværdighed, respekt, retfærdighed, stolthed og fællesskab.

På spørgsmålet; ’Alt taget i betragtning mener jeg, at det er et rigtig godt sted at arbejde’, svarer hele 91 pct. af medarbejderne hos DFI-Geisler ja. Året før var andelen på 85 pct. Til sammenligning ligger andre danske produktionsvirksomheder, der deltager i samme undersøgelse, på 84 pct.

86 pct. siger, at de er stolte af at arbejde hos DFI-Geisler. Motionskonceptet nævnes i kommentarerne til undersøgelsen, som en af de ting, der gør DFI-Geisler til et godt sted at arbejde.

Liselotte Sloth Jensen, adm. dir. hos Great Place to Work, har nærstuderet resultaterne fra DFI-Geisler, og hun fremhæver her, hvilke parametre som de er lykkes med.

- Hos DFI-Geisler er der stor tillid mellem medarbejdere og ledelsen, og det har en væsentlig betydning for medarbejderes tilfredshed. Når man føler sig godt informeret, ved hvor firmaet er på vej hen, og at man opfatter ledelsen som kompetent, så skaber man tilfredse medarbejdere, og det er de lykkes med hos DFI-Geisler, forklarer Liselotte Sloth Jensen.

Kræver hårdt arbejde

Der er fem områder, hvor DFI-Geisler skiller sig ud i forhold til andre produktionsvirksomheder i Danmark. Deres informationsniveau er højt, de har en tydelig strategi, som medarbejderne kender, ledelsen involverer medarbejderne i deres arbejdsopgaver, de har attraktive medarbejdergoder, og sidst men ikke mindst så føler de sig påskønnet for deres arbejdsindsats.

- Som ledelse kan man påskønne sine medarbejdere på mange måder, og der er ingen tvivl om, at den indsats DFI-Geisler har iværksat i forhold til bl.a. motion i arbejdstiden er med til at skabe tilfredse medarbejdere. Når det er sagt, så kan det bestemt ikke stå alene. Det har krævet en fokuseret indsats i mange år fra ledelsen i DFI-Geisler for at kunne opnå de flotte resultater, så succesen er ikke kommet af sig selv, understreger Liselotte Sloth Jensen. jps

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.