Cyklister knaldet i razzia

Ulovlighederne stod i kø, da politiet i denne uge gav bøder til cyklisterne

Nordjyllands Politi har i uge ni holdt cykelrazzia.Foto: Martin Damgård

Nordjyllands Politi har i uge ni holdt cykelrazzia.Foto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Som udgangspunkt er det den billigste måde at komme fra A til B på - At kaste sig op på cyklen og ellers træde derudaf. Men især i denne uge har det været en dyr fornøjelse for de cyklister, der ikke overholder færdselsreglerne helt efter bogen.

Som i resten af landet har Nordjyllands Politi holdt cykelrazzia i uge ni, og det har mange kunnet mærke på pengepungen.

To betjente, 130 bøder

To af de færdselsbetjente, der har været på gaden, er Claus Piil og Poul Pedersen. På en uge har de to alene udstedt omkring 130 bøder. Fredag formiddag gik det blandt andre ud over cyklisterne i krydset ved Rendsburggade og Nytorv. På et par timer stoppede de to betjente 22 personer, der tog turen over for rødt. En ulovlighed, der koster 1000 kroner.

Men det er ikke den eneste forseelse, der er blevet begået i ugens løb.

Færre kører uden lys

- Onsdag formiddag stoppede vi 71 personer, der cyklede på en gangsti samt 12, der cyklede på fortovet. Det er rigtig mange, og alle fik en bøde på 700 kroner, siger Poul Pedersen, politiassistent i færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi.

Politiet har haft fokus på forskellige overtrædelser i løbet af ugen. Også korrekt eller mangel på lys på cyklen har en del cyklister fået bøder for. Den del har cyklisterne dog fået nogenlunde styr på, fortæller Poul Pedersen.

- Efter kampagnen, der kørte sidste år, ser vi færre, der kører uden lys. Det er positivt, og det viser, at det faktisk virker.

Samlet antal endnu uvist

Poul Pedersen og Claus Piil er langt fra de eneste betjente, der har været på cykelrazzia i ugens løb. Derfor har Nordjyllands Politi endnu ikke overblik over, hvor mange bøder, der i alt er blevet udstedt i Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.