Udland

Cyperns præsident til EU: Vil I have mig til at opgive?

Nicos Anastasiades advarer EU's ledere om, at deres strenge krav kan få ham til at udvandre fra forhandlinger.

Cyperns præsident til EU: Vil I have mig til at opgive?

Den cypriotiske præsident, Nicos Anastasiades, sidder givetvis og hiver sig i hårtotterne, mens han i Bruxelles forhandler med Den Internationale Valutafond, IMF, og EU om en økonomisk redningspakke til Cyperns banksektor.

Han kritiserer parternes alt-eller-intet-forslag, som han ifølge det cypriotiske nyhedsbureau, Cyprus News Agency, mener er alt for krævende.

- Vil I have mig til at opgive forhandlingerne? Hvis I vil have det, så sig det, har præsidenten ifølge nyhedsbureauet sagt til lederne fra EU og IMF, mens forhandlingerne om at redde Cypern fra den økonomiske afgrund fortsætter.

De dramatiske forhandlinger er skyld i, at eurogruppens hasteindkaldte møde er forsinket med foreløbig to og en halv time. Først blev det udskudt til klokken 20, men det er ikke indledt. Endnu ved ingen, hvornår det starter.

- Jeg giver jer et forslag, og det accepterer I ikke. Jeg giver jer et andet, og det er det samme. Hvad vil I ellers have mig til at gøre, lyder spørgsmålet fra præsidenten ifølge nyhedsbureauets kilder i præsidentpaladset i Cyperns hovedstad, Nicosia.

Det er særligt diskussionerne om fremtiden for Bank of Cyprus, der gør præsidenten rød i hovedet.

Forud for mødet advarede EU's økonomikommissær, Olli Rehn, om, at en eventuel redningspakke kommer til at gøre ondt på cyprioterne.

I lyset af det dramatiske tovtrækkeri og de timelange forsinkelser ser det ikke ud til, at præsidenten og eurogruppens 17 finansministre får deres nattesøvn foreløbigt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.