Udland

Cyperns regering: Vi kan nå til enighed om få timer

I løbet af ganske kort tid kan parlamentet i Cypern godkende en økonomisk redningsplan, siger regeringspartiet

Cyperns regering: Vi kan nå til enighed om få timer

Regeringspartiet i Cypern meddeler, at det i løbet af få timer vil være muligt at nå til enighed om en redningsplan, der lever op til EU's krav.

- Der er forsigtig optimisme i forhold til, at vi i løbet af de næste par timer vil være i stand til at nå til enighed, så parlamentet kan godkende disse specifikke foranstaltninger, der lever op til det, vi blev enige om på det sidste møde i eurogruppen, siger partiets næstformand, Averof Neophytou.

Senest mandag skal Cyperns regering forklare, hvordan den har tænkt sig at rette op på økonomien og skaffe de 5,8 milliarder euro, som er betingelsen for at få en livline i form af lån på 10 milliarder euro fra EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF).

Sker det ikke, er der risiko for et kollaps i Cyperns finanssektor. Og går bankerne ned, kan det kan presse den lille østat ud af eurozonen.

Cyperns finansminister forlod tidligt fredag Moskva efter to døgns forhandlinger med repræsentanter for den russiske regering om økonomisk hjælp til den kriseramte ø.

Ministeren vendte dog tomhændet hjem - uden en aftale.

- Forhandlingerne blev ifølge anonyme kilder afbrudt natten til fredag uden en aftale om at udvide et eksisterende russisk lån på 2,5 milliarder euro (18,7 milliarder kroner) til Cypern.

Den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev, siger dog, at Moskva ikke har lukket døren for fremtidig økonomisk hjælp.

- Men det vil først ske, efter at der foreligger en endelig plan for støtte til Cypern fra de europæiske lande, siger Medvedev, der fredag førte drøftelser med EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.