Dúné: Her er vores bedste festivalminder

Bandmedlemmerne fra Dúné spillede på festivaler inden, de tog afsted som gæster. Deres danske favoritfestival er Smukfest.

Den tørre dyrskueplads, den idylliske bøgeskov eller den flotte udsigt over fjorden. Uanset hvilket landskab, man foretrækker, er der en festival Danmark til enhver smag.

Det kan medlemmerne af det danske band Dúné godt lide.

- Danmark er helt unikt, for vi har så sindssygt mange festivaler på så lidt plads. Det er fandme sejt, siger forsangeren Mattias Kolstrup for bandet Dúné.

"Dry Lips"-bandet fik sit gennembrud, mens medlemmerne stadig gik i gymnasiet. Derfor har de spillet på festivaler allerede inden, de var gamle nok til at kunne købe alkohol i kiosken. Bandet har nu turneret på de fleste danske festivaler.

- Smukfest er klart en favorit. Det er inde i en skov, og det er helt suverænt, siger bassist Piotrek Wasilewski.

Et af de mest pudsige festivalminder, som medlemmerne af Dúné har, er fra Skive Festival, der dengang hed Skive Beach Party. Mattias Kolstrup er vokset op kun 200 meter fra festivalpladsen.

- Det er nogle år siden, men der var et tidspunkt, hvor vi fik Volbeat med op i mine forældres have. Så sad der fire heavy-gutter og bagte snobrød. Det er et af de mere syrede scenarier, jeg har set, siger Mattias Kolstrup.

Det bedste minde fra en optræden, som Mattias Kolstrup har, er fra en Dúné-koncert på en lille festival i Kongsvinger i Norge.

- Vi var helt unge og uprøvede, og så var vi et telt fyldt af brandstive nordmand. De gik amok og de var så åbne og glade. Det var en virkelig vild oplevelse, siger Mattias Kolstrup.

- De vildeste gange er første gang, man spiller på Roskilde eller første gang, man spiller på Bøgescenen på Smukfest. Der skider man altså lidt i bukserne før koncerten, siger Piotrek Wasilewski.

Medlemmerne fra Dúné er da også velbevandrede, når det kommer til ulykker på scenen.

- Vi har prøvet, at jeg har brækket foden på scenen, at strømmen gik, at folk besvimede. Jeg har engang spillet en hel koncert uden lyd i ørerne, siger Mattias Kolstrup.

- Der sker altid et eller andet uforklarligt dårligt, når vi skal spille de der afgørende øjeblikke, siger Piotrek Wasilewski.

Bandet spillede torsdag aften på Smukfest. Dúné kan opleves talrige steder rundt i landet frem til starten af september, og den 11. november spiller de i Falconersalen på Frederiksberg.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.