DA: Løkkes kontanthjælpsanekdote går op med deltid

Deltidsansættelse kan være svaret på, hvorfor tidligere ansat forlod Panorama i Taatrup, mener DA.

Hvis den herostratisk berømte tidligere ansatte hos Panorama i Taastrup var på deltid, så giver det mening, at det dårligt har kunnet svare sig for ham at arbejde.

Det viser beregninger, som Dansk Arbejdsgiverforening har foretaget på dagen, hvor servicevirksomheden og dens direktør, Morten Broager, højst overraskende blev det hotteste emne på den politiske dagsorden.

Baggrunden er, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, onsdag omtalte en konkret arbejdsløs, der sagde sit arbejde på op servicevirksomheden Panorama i Taastrup, fordi han hellere ville være på kontanthjælp.

Men det vakte undren, blandt andet hos fagforeningen 3F.

- Virksomheden betaler løn efter overenskomst, og den er 139 kroner, sagde lokalformand i 3F i Taastrup Jan Richelsen til Ritzau.

- Det giver en månedsløn på omkring 22.200 kroner, hvilket er omkring 8000 kroner mere end kontanthjælp. Derfor undrer det mig, hvis det skulle have fået nogen til at fravælge arbejdet, sagde han.

Morten Broager fastholder dog, at Lars Løkke har gengivet ham korrekt, og at den tidligere ansatte er en virkelig person.

Men han vil ikke oplyse nærmere detaljer om mandens privatliv, for eksempel om han har børn, hvilket ifølge beregninger fra både Cepos og AE-Rådet er af stor betydning for udbyttet ved at arbejde.

DA har imidlertid regnet sig frem til, at eksemplet godt kan give mening, hvis der har været tale om et deltidsjob hos Panorama.

DA baserer sine beregninger på en familie med to børn i henholdsvis børnehave og vuggestue.

Og gevinsten ved at tage arbejde for en mand i den situation er 12 kroner i timen, hvilket svarer til 2000 kroner om måneden ved fuldtid, men selvsagt mindre ved deltid.

Morten Broager har selv sagt, at den pågældende mand mente at få 1000 kroner ud af at gå på arbejde sammenlignet med kontanthjælp.

Det hører dog med til historien, at kontanthjælpen sættes ned, hvis en lønmodtager selv opsiger sit job.

Der bliver skåret op til 2000 kroner i den første måned, hvis man som borger opsiger sit arbejde uden gyldig grund og søger om kontanthjælp.

Sker det igen, ryger en tredjedel af kontanthjælpen i 20 uger, oplyser Ydelsesservice København til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.