Sæby

Da Sæbybogen kom på gaden...

Trods store forhindringer udkom årsskriftet for 2014 - ikke mindst fordi næsten alle arbejdede gratis

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Da bogen var præsenteret - og alle behørigt takket - brød gløggen og julestemningen frem.

SÆBY:Så er Sæbybogen 2014 - den 12. årgang - en realitet.

Og i går eftermiddags blev den præsenteret på et tætproppet museum i Algade.

Nu var det slet ikke en selvfølge, at bogen overhovedet udkom - for pengene og dermed også forfatterhonorarer manglede. Derfor sprang bogen også 2013 over.

Men så trådte Sæby Museumsforening for alvor i karakter.

- Det viste sig hurtigt at være en stor mundfuld - og uden gode venners hjælp, var det ikke gået. Men vi spurgte os for, og vi var heldige at få penge fra Vanggaard-fonden, samt en underskudsgaranti fra Saltlandets Historiske Forening på 10.000 kr. til at betale trykkeriet med. Samtidig har de fleste arbejdet gratis, fortalte Vagn Thidemann - der er formand for museumsforeningen.

Færre hænder

Sæby Museum har fået færre hænder siden kommunesammenlægningen - en sammenlægning, der også endte med at museet kom ind under dén paraply-organisation, der i dag hedder Nordjyllands Kystmuseum.

Og med færre hænder og ditto penge må der skæres, hvor der kan.

- Men i dag står vi hér med bogen i hånden, fordi det lykkedes - og det er vi stolte af. Med årets Sæbybog i hånden rejser vi over hav og land - fra Sæby over Lyngså til Voerså. Og det er ikke mindst hér, det er vigtigt for os at være. I det nære, som vi skal holde fast i, som vi skal gøre vedkommende og spændende. Så læserne kan glæde sig og nikke genkendende til historier og billeder - og få nye læseoplevelser, sagde Vagn Thidemann.

Så skiftede han spor - og kom med en overraskelse.

Anton-prisen-uddelt

Han takkede nemlig grafikeren Henrik Bygholm for dennes store indsats og professionelle arbejde. Ikke blot med årets Sæbybog - men med de mange, mange gange, han har gjort en forskel, når museet trængte til en hjælpende hånd.

Og så overrakte Thidemann en pris - nemlig Anton-prisen - til Henrik Bygholm - og hans kone, Lone, og så blev der klappet meget.

Anton-prisen gives til en person, der har gjort noget ganske særligt for museet - og dén er opkaldt efter museets stifter Anton Jakobsen. Han startede museet for 95 år siden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.