EMNER

dådyr

Dådyret er især i den rødbrune sommerdragt med hvide pletter let at kende. Ned ad ryggen løber en sort stribe, der fortsætter ud i den ellers hvide hale. Bagdelen (blandt jægere kaldet spejlet) er hvid med en bred sort indramning. Hjorten (hannen) vejer 60-100 kg, medens dåen (hunnen) vejer 30-45 kg. Jagttiden på hjorten er fra 1. september til 31. januar. For då og kalv er den fra 1. oktober til 31. januar. Dådyret færdes ofte i det åbne landskab i dagtimerne, og er derfor langt mere synligt end f.eks. rådyret. Flokke af dådyr kaldes rudler. Hornene kaldes geviret. Kun hjorten får gevir. Dådyr må kun skydes med en jagtriffel. Dyret stammer fra Lilleasien, men er antagelig indført til Danmark i vikingetiden.