Dårlig start for favoritterne i årets sidste golfmajor

Både Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen gik første runde af PGA Championship i USA i banens par.

PGA Championship - Round One Foto: Scanpix/Andy Lyons

PGA Championship - Round One Foto: Scanpix/Andy Lyons

Hele verdenseliten, samt to danskere, er med i årets fjerde og sidste golfmajor, PGA Championship, hvor favoritterne har fået en middelmådig start på turneringen.

Kun Jason Day og Henrik Stenson er med i toppen efter de første 18 huller på Baltusrol Golf Club i Springfield i delstaten New Jersey.

Den australske etter på verdensranglisten, der er forsvarende mester, er på en delt niendeplads i to slag under par.

Det er tre slag dårligere end Jimmy Walker fra USA, der fører turneringen efter en runde på 65 eller fem slag under banens par.

Svenskeren Henrik Stenson, der med sejren i British Open tidligere denne måned fik sin første major-titel, er på femtepladsen i tre slag under par.

Søren Kjeldsen, der sammen med Thorbjørn Olesen udgør det danske islæt i feltet, er placeret som nummer 36 efter en stabil runde i 70 slag. To bogeys blev opvejet af to birdies.

Thorbjørn Olesen var efter 17 huller oppe på en delt 20.-plads efter en bogeyfri runde samt en birdie på hul 11. Men på det afsluttende par tre-hul kom dagens eneste skævert i form af en bogey. Dermed ligger Olesen side om side med Kjeldsen ifølge turneringens hjemmeside.

Verdensranglistens nummer tre, Jordan Spieth fra USA, spillede sig op på de afsluttende huller og deler placering med danskerne.

Rory McIlroy fra Nordirland derimod har fået en elendig start. Verdensranglistens nummer fire er nummer 121 efter at have brugt fire slag mere end banens par på 70.

Endnu værre går det for Dustin Johnson, som i juni sikrede sig karrierens største triumf ved at vinde US Open.

Amerikaneren, der er nummer to på verdensranglisten, er syv slag over par og placeret som nummer 143.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.