EMNER

Dårligt år for de radikale

Lokalformand beklager, at partiet har mistet tre folketingsmedlemmer

Lars Schönberg-Hemme beklagede, at Det Radikale Venstre har mistet tre af sine folketingsmedlemmer ved såkaldt afskalning.

Lars Schönberg-Hemme beklagede, at Det Radikale Venstre har mistet tre af sine folketingsmedlemmer ved såkaldt afskalning.

På årsmødet i Det Radikale Venstre i Brønderslevkredsen, der blev holdt i Jetsmarkhallen, fastslog formand Lars Schönberg-Hemme, at det forløbne år strengt taget ikke har været noget godt år, for Det Radikale Venstre har mistet tre af sine folketingsmedlemmer ved såkaldt afskalning. - Det er ikke noget, vi er vant til. Selv om vi har en højre- og en venstrefløj ligesom de fleste andre partier, har vi altid opfattet os selv som et homogent parti. - I dag er Det Radikale Venstre som følge af blokpolitikken blevet nødt til at fravælge sit valgsprog om, at det ikke er afgørende, hvem vi samarbejder med, men hvad vi samarbejder om, sagde formanden. Vi har valgt side og står nu sammen med Socialdemokraterne og SF. Det skulle meget gerne give et positivt resultat ved næste folketingsvalg. På årsmødet blev Lars Schönberg-Hemme genvalgt til formand. Til bestyrelsen blev Ole Bokelund og Gunhild Bach Nielsen genvalgt og Vagn Kvist nyvalgt. Derudover er Øjvind Ottesen og Per Rasmussen medlemmer af bestyrelsen. Lars Schönberg-Hemme nævnte også, at kredsens unge folketingskandidat, Elise Rasmussen, har gjort en god figur i 2008, senest på det mangekantede vælgermøde i Aabybro i oktober. Formanden beklagede, at hun har valgt at tilslutte sig et af de afskallede partier. I stedet har Vagn Kvist fungeret som folketingskandidat frem til årsmødet. Der er endnu ikke valgt ny folketingskandidat.