Danmark

Dårligt arbejdsmiljø fælder omstridt chef

Administrerende direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København Lene Sillasen fritaget for tjeneste.

Dårligt arbejdsmiljø fælder omstridt chef

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) har onsdag fritaget den administrerende direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København, Lene Sillasen, for tjeneste.

Det sker på baggrund af en afdækning af arbejdsmiljøet i centralforvaltningen, som borgmesteren satte i gang efter en henvendelse fra fire fagforbund.

- Undersøgelsen peger på en uhensigtsmæssig ledelsesadfærd. Den peger også på en udskiftning af den administrerende direktør som en forudsætning for at få genskabt et tillidsfuldt arbejdsmiljø i centralforvaltningen, siger Ninna Thomsen.

Lene Sillasen er chef for mere end 10.000 ansatte i forvaltningen, der i 2011 blev udpeget som en af Danmarks bedste offentlige arbejdspladser af analysevirksomheden Great Place to Work.

Siden har de fire fagforbund Djøf, HK, Ingeniørforeningen IDA og Dansk Magisterforening i fællesskab sendt en klage til Ninna Thomsen, hvor de fremsætter en række barske anklager mod Lene Sillasen, som blandt andet handler om, at hun har talt groft nedsættende til sine ansatte.

Og ifølge kommunens interne undersøgelse er anklagerne tilsyneladende ikke ubegrundede.

- Endvidere peger undersøgelsen på, at problemerne vedrørende det psykiske arbejdsmiljø har stået på i en årrække. Derfor har jeg i dag fritaget den administrerende direktør for tjeneste, mens sagen afklares, siger Ninna Thomsen.

Direktør Anne Skovbro fra Økonomiforvaltningen i København er onsdag konstitueret som administrerende direktør i den berørte forvaltning.

I løbet af sommeren vil der ifølge Ninna Thomsen blive udarbejdet en handlingsplan, der kan genskabe et arbejdsmiljø præget af moderne og inddragende ledelse for medarbejderne.

/ritzau/