Dagens etape i Tour de France

Tour-feltet skal på Frankrigs nationaldag, bastilledagen, op ad "det skaldede bjerg" Mont Ventoux.

Dagens etape i Tour de France

Det er bastilledag, Frankrigs nationaldag, og det fejrer Tour de France-feltet med årets længste etape og en spektakulær afslutning op ad Mont Ventoux, "det skaldede bjerg". Der følger en hviledag mandag, så rytterne vil formentlig ikke spare på kræfterne.

Fakta om 15. etape af Tour de France, 14. juli:

Givors - Mont Ventoux, 242,5 kilometer.

Beskrivelse:

Med en afslutning på Mont Ventoux, der er en 20 kilometer lang stigning uden for kategori, er dette en oplagt etape for klassementrytterne. Når feltet når frem til "det skaldede bjerg", har rytterne allerede kørt 220 kilometer, så der venter hårdt arbejde inden Tourens anden og sidste hviledag. Der er tradition for, at de franske ryttere er særligt aktive på landets nationaldag, så man kan forvente en række udbrud allerede tidligt på etapen, hvor feltet skal forcere mindre stigninger i kategori 4 og 3.

Vidste du ...

... at det er niende gang, at en Tour-etape har mål på toppen af Mont Ventoux. Første gang var i 1958, da bjerget var ramme om en enkeltstart, som Charly Gaul vandt. I dette årtusind har Marco Pantani (2000), Richard Virenque (2002) og senest Juan Manuel Gárate (2009) vundet på bjerget.

Hold øje med:

Chris Froome

Alberto Contador

Joaquim Rodriguez

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.