Dagens finale ved EM i fodbold

De to seneste verdensmestre møder hinanden i finalen om EM-trofæet i den ukrainske hovedstad Kijev.

Dagens finale ved EM i fodbold

Søndag spilles finalen - den 31. og sidste kamp ved EM i Polen og Ukraine:

Finale: Spanien-Italien

Tid: 20.45

Sted: Olympic Stadium, Kijev, Ukraine

Dansk tv: DR 1 og TV2

* De to hold mødtes også i deres første kamp i det indledende gruppespil. Ved den lejlighed endte det 1-1. Også i 1988, 1996 og 2004 indledte de to senere finaledeltagere turneringen med at møde hinanden i første kamp. I 1988 vandt Sovjet med 1-0 over Holland, som siden vandt finalen 2-0. I 1996 slog Tyskland Tjekkiet med 2-0 og gentog sejren i finalen med cifrene 2-1. I 2004 viste grækerne sig både i første og sidste kamp for stærke for Portugal. Det blev 2-1 i åbningskampen og 1-0 i finalen.

* Spanien har mødt Italien syv gange i betydende kampe og har aldrig vundet efter ordinær kamp. Den eneste triumf kom i kvartfinalen ved EM i 2008, hvor spanierne vandt straffesparkskonkurrencen efter en kamp uden scoringer. I EM-sammenhæng stod de to lande også over for hinanden i 1980 (0-0) og i 1988, hvor de begge var i Danmarks pulje. Ved den lejlighed vandt Italien 1-0 over spanierne på en scoring af Gianluca Vialli.

* Ni ud af de 14 spillere, der var på banen for Spanien i EM-finalen mod Tyskland for fire år siden, er også med i truppen denne gang. Det drejer sig om Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Xavi, Andrés Iniesta, David Silva, Cesc Fabregas, Santi Cazorla og Fernando Torres.

* Italiens Mario Balotelli kan blive EM-topscorer, hvis han laver et mål i finalen og dermed når op på fire scoringer. Ellers må han dele værdigheden med Cristiano Ronaldo, Alan Dzagoev, Mario Gómez og Mario Mandzukic. Tre spanske spillere har lavet to mål og kan altså med en scoring mere slutte sig til kvintetten med tre træffere.

* Den italienske angriber Antonio Di Natale er den eneste spiller, der har scoret mod Spanien i denne turnering.

* Spanien er ubesejret i de seneste 19 betydende kampe siden 0-1-nederlaget til Schweiz i første gruppekamp ved VM i Sydafrika for to år siden. 17 af de 19 kampe er vundet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.