Dagens kampe ved EM i fodbold

Danmarks EM-kamp mod Portugal overskygger alt med danske øjne, men Tyskland-Holland er også interessant.

Dagens kampe ved EM i fodbold

Onsdag byder på følgende kampe ved EM-slutrunden i fodbold.

Gruppe B: Danmark-Portugal

Tid: 18.00

Stadion: Arena Lviv, Lviv

Dansk tv: TV2

Gruppe B: Tyskland-Holland

Tid: 20.45

Stadion: Metalist Stadium, Kharkiv

Dansk tv: DR1

Om Danmark-Portugal

* Portugal var i mange år et af de lande, som Danmark ikke kunne besejre. Først i 2006 lykkedes det, da Danmark i ottende forsøg vandt 4-2 i en venskabskamp i Brøndby. EM-spillerne Thomas Kahlenberg og Nicklas Bendtner scorede hver et mål for Danmark, mens Cristiano Ronaldo brændte et straffespark for gæsterne.

* Siden den kamp har Danmark og Portugal mødt hinanden fire gange i VM- eller EM-kvalifikationen, og danskerne har fået gjort statistikken bedre med to sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag.

* William Kvist og Simon Poulsen skal passe på med at få et gult kort mod Portugal, for så vanker der karantæne i den sidste gruppekamp mod Tyskland. Portugisernes Fabio Coentrao og Helder Postiga har hver et gult kort med sig fra 0-1-nederlaget til Tyskland.

Om Tyskland-Holland:

* Tyskland vandt det seneste møde mellem de to lande 3-0 i en venskabskamp i november sidste år. Thomas Müller, Miroslav Klose og Mesut Özil scorede for tyskerne i kampen i Hamburg.

* Holland tabte som bekendt den første EM-kamp 0-1 til Danmark, men for de overtroiske kan det også være et forvarsel om noget godt. Da Holland vandt sin hidtil eneste store titel ved EM i 1988, tabte holdet 0-1 til det daværende Sovjetunionen i den første kamp. De to lande mødtes senere i finalen, og her vandt Holland 2-0.

* Tyskland har ikke vundet over Holland ved en EM-slutrunde siden 1980. Dengang scorede Klaus Allofs hattrick for tyskerne, der vandt 3-2. Siden vandt Holland 2-1 i semifinalen i 1988 og 3-1 i gruppespillet i 1992. Det seneste EM-opgør i 2004 endte 1-1 i gruppespillet.

/ritzau/