Dagens kampe ved EM i fodbold

Dagens kampe ved EM i fodbold

Søndag er følgende to kampe på programmet ved EM i fodbold:

Gruppe B: Danmark-Tyskland

Tid: 20:45

Stadion: Arena Lviv, Lviv, Ukraine

Dansk tv: DR1

Gruppe B: Portugal-Holland

Tid: 20:45

Stadion: Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraine

Dansk tv: TV2

Om Danmark-Tyskland

* Selvom Danmarks samlede statistik mod Tyskland er negativ med otte danske sejre mod 14 tyske, har danskerne dog grund til at håbe på et godt resultat søndag. Danmark har ikke tabt til Tyskland i mere end 16 år. I løbet af de 16 år har Danmark vundet to kampe og spillet en uafgjort mod tyskerne - alle har været venskabskampe.

* Siden Danmarks bemærkelsesværdige triumf ved EM i 1992 har det danske landshold spillet 12 kampe i EM-slutrunder. På resultatlisten finder man kun tre sejre - og seks nederlag.

* Den danske angriber Nicklas Bendtner, der scorede begge danske mål i 2-3-nederlaget til Portugal, stod for kampens eneste mål, da Danmark sidst slog Tyskland i en venskabskamp i Duisburg i marts 2007.

Om Portugal-Holland

* Portugal har en imponerende statistik mod Holland. Portugiserne har vundet seks og tabt kun én kamp ud af de 10 gange, de to hold har mødt hinanden. Den seneste kamp, Holland har vundet, blev spillet for mere end 20 år siden. Det var en 1-0-sejr i en EM-kvalifikationskamp i Eindhoven i oktober 1991.

* Portugal er et særdeles flittigt scorende hold. I syv af de 12 kampe, de har spillet ved EM og i kvalifikationsturneringen, har de scoret tre mål eller mere.

* Det er nu 39 kampe og mere end fem år siden, at hollænderne har spillet uafgjort i en betydende kamp. Deres seneste uafgjorte kamp var mod Rumænien i en EM-kvalifikationskamp i marts 2007, der endte 0-0. Siden har Holland vundet 31 og tabt otte kampe ved kvalifikationsturneringer eller slutrunder.

/ritzau/Reuters