Dagens kampe ved EM i fodbold

Dagens kampe ved EM i fodbold

Mandag er følgende to kampe på programmet ved EM i fodbold

Gruppe C: Italien-Irland

Tid: 20:45

Stadium: City Stadium, Poznan, Polen

Dansk tv: DR1

Gruppe C: Kroatien-Spanien

Tid: 20:45

Stadion: PGE Arena, Gdansk, Polen

Dansk tv: TV2

Om Italien-Irland

* Selvom Italien er favoritter til at løbe med sejren, giver deres tidligere kampe mod Irland ikke grund til specielt stor optimisme. Gennem de seneste 20 år har Italien kun vundet én ud af fem kampe mod Irland.

* Siden Italien vandt VM i 2006, har holdets slutrundekampe været præget af særdeles mange uafgjorte resultater. Ud af de ni kampe, de har spillet, er seks sluttet uden vinder, mens de kun har vundet en - det var 2-0-sejren over Frankrig ved EM i 2008.

* Torsdagens 0-4-nederlag til Spanien er første gang i mere end fem år og 60 kampe, Irland har lukket så mange mål ind. I oktober 2006 tabte de 5-2 på udebane til Cypern i en kvalifikationskamp til EM 2008.

Om Kroatien-Spanien

* Kroatien og Spanien har aldrig før mødt hinanden i en betydende kamp. Kroatiens eneste sejr i de fire venskabskampe, hvor holdene har mødt hinanden, ligger helt tilbage i 1994, hvor de slog spanierne med 2-0 i Valencia.

* Det spanske holds offensive kvaliteter bliver ofte beundret, men også deres forsvar fortjener respekt. I deres seneste 16 betydende kampe, har spanierne kun lukket otte mål ind og holdt nettet fri for bolde ni gange. De har vundet 15 af disse kampe og spillet en uafgjort, nemlig 1-1 mod Italien i deres åbningskamp i gruppespillet.

* Den kroatiske angriber Mario Mandzukic, der har scoret tre mål ved EM hidtil, har sendt bolden i mål fem gange i Kroatiens seneste fem betydende kampe.

/ritzau/Reuters