Dagens kampe ved EM i fodbold

Søndagens EM-program byder blandt andet på Spanien-Italien - et stormøde mellem to rivaler.

Dagens kampe ved EM i fodbold

Søndagen byder på følgende to kampe ved EM-slutrunden i fodbold.

Gruppe C: Spanien-Italien

Tid: 18.00

Stadion: PGE Arena, Gdansk, Polen

Dansk tv: DR1

Gruppe C: Irland-Kroatien

Tid: 20.45

Stadion: City Stadion, Poznan, Polen

Dansk tv: TV2

Om Spanien-Italien

* Stormøde i gruppens første kamp - og et møde mellem to store rivaler. Spanien er favorit som forsvarende mester i både EM- og VM-regi, mens italienerne har måttet slås med en matchfixingskandale og mange rygter i deres EM-lejr.

* Italien viste sidste år, at Spanien kan slås, da Italien vandt 2-1 i en testkamp i Bari i august. Spanierne har tabt fire kampe, siden de blev verdensmestre i Sydafrika for to år siden. Ud over Italien er det England, Portugal og Argentina, der har fået has på spanierne.

* De to fodboldstormagter har mødt hinanden 25 gange, Spanien kan i aften gøre den indbyrdes statistik helt lige. Italien har otte sejre, Spanien syv - mens 10 møder er endt uafgjort.

Om Irland-Kroatien

* Der er ikke mange, der tror på Irland ved EM, men spillerne fra den grønne ø har masser af selvtillid. Irland har ikke tabt i de seneste 14 landskampe, og det er over et år siden, at Irland senest tabte - dengang hjemme i Dublin med 2-3 til Uruguay.

* Kroatien og Irland har mødt hinanden seks gange, tre gange er det endt uafgjort, mens Irland har vundet to og kroaterne en enkelt kamp.

* Kroatien har EM-revanche til gode efter slutrunden i 2008, hvor kroaterne var suveræne med tre sejre i gruppen og siden første 1-0 i kvartfinalens overtid mod Tyrkiet. Tyrkerne fik udlignet i sidste øjeblik og vandt efterfølgende på straffespark.

Kilder: Fifa.com og uefa.com m.fl.

/ritzau/Reuters