Dagens kampe ved EM i fodbold

Mandag byder EM i fodbold på en stor kamp mellem Frankrig og England samt værterne Ukraine mod Sverige.

Dagens kampe ved EM i fodbold

Mandag byder på følgende to kampe ved EM-slutrunden i fodbold:

Gruppe D: Frankrig-England

Tid: 18.00

Stadion: Donbass Arena, Donetsk, Ukraine

Dansk tv: TV2

Gruppe D: Ukraine-Sverige

Tid: 20.45

Stadion: Olympic Stadium, Kijev, Ukraine

Dansk tv: DR1

Om Frankrig-England

* Stor kamp mellem de to hold, som på papiret er favoritter til at gå videre fra gruppen. Frankrig er ubesejret i 21 kampe siden september 2010. Dermed synes holdet at have overvundet VM-fiaskoen fra for to år siden, hvor holdet røg ud i gruppespillet efter intern ballade.

* Englands Ashley Cole, Steven Gerrard og Wayne Rooney var med fra start, da England ved EM i 2004 formøblede en 1-0-føring i den første gruppekamp mod Frankrig, som endte med at vinde 2-1 på to mål af Zinedine Zidane i overtiden. Cole og Gerrard forventes igen med for England, mens Rooney har karantæne i de to første EM-kampe.

* England er med 16 sejre, 4 uafgjorte og 8 nederlag bedst i de indbyrdes kampe mod Frankrig. England har dog ikke vundet over Frankrig siden 1997, og franskmændene har siden vundet fire af fem opgør.

Om Ukraine-Sverige

* Det er den første kamp med point på spil mellem de to lande. Sverige og Ukraine har mødtes tre gange i kampe uden betydning og har vundet en hver, mens en enkelt kamp er endt uden vinder. Sverige vandt den seneste kamp i august 2011 med 1-0 i Kharkiv.

* Ukraine er med ved en af de store slutrunder for blot anden gang. Første gang var ved VM i 2006, da Ukraine blandt andre eliminerede Danmark i kvalifikationen og nåede helt frem til kvartfinalerne ved VM-slutrunden i Tyskland.

* Mens Oleg Blokhin også var træner for Ukraine ved VM i 2006, så er mandagens kamp slutrunde-debut for Sveriges landstræner, Erik Hamrén. Svenskeren har gjort AaB til dansk mester og Rosenborg til norsk mester. I november 2009 afløste han Lars Lagerbäck som landstræner.

/ritzau/