Dagens kampe ved EM i fodbold

Dagens kampe ved EM i fodbold

Lørdagen byder på følgende to kampe ved EM i fodbold:

Gruppe A: Grækenland-Rusland

Tid: 20.45

Stadion: National Stadium, Waszawa, Polen

Dansk tv: DR1

Gruppe A: Tjekkiet-Polen

Tid: 20.45

Stadion: City Stadium, Wroclaw, Polen

Dansk tv: TV2

Om Grækenland-Rusland:

* Det er tredje EM-slutrunde i træk, at de to lande står overfor hinanden i gruppespillet. Rusland vandt de første to opgør: I 2004 blev det 2-1 over de senere europamestre, mens russerne tog en 1-0-sejr for fire år siden på et mål af Konstantin Zyryanov, som også er med på Ruslands hold ved dette EM.

* I alt har de to lande mødt hinanden 10 gange, og det er kun blevet til en enkelt græsk sejr. Grækernes statistik mod Sovjetunionen var ikke meget bedre: Her tabte Grækenland ni af 11 møder.

* Rusland går ind til kampen som ubesejrede i de sidste 16 kampe. Seneste nederlag ligger 16 måneder tilbage i en venskabskamp mod Iran. Grækenland kan til gengæld glæde sig over, at de har scoret i de seneste 11 landskampe.

Om Tjekkiet-Polen:

* De to lande har mødt hinanden fem gange tidligere med tre polske og to tjekkiske sejre som resultat. Tjekkerne vandt det seneste indbyrdes møde, det var i oktober 2009, hvor holdene tørnede sammen i en VM-kvalifikationskamp i Prag, og hjemmeholdet vandt 2-0.

* For at komme i kvartfinalen skal polakkerne vinde kampen mod tjekkerne. Men det vil i givet fald være første gang nogensinde, Polen vinder en kamp ved en EM-slutrunde. EM i 2008 var første gang, landet havde kvalificeret sig, og dengang blev det til en uafgjort og to nederlag. Polens første to kampe i denne slutrunde er begge sluttet 1-1.

* Tjekkiet fik med sejren over Grækenland i tirsdags sin første EM-sejr efter tre nederlag på stribe. Holdet tabte 1-4 til Rusland i den første kamp og led også nederlag i sine to sidste kampe i 2008. Det var mod Portugal og Tyrkiet.

/ritzau/Reuters