Dagens kampe ved EM i fodbold

Frankrig, England og Ukraine kæmper i gruppe C om to pladser i kvartfinalerne ved EM i fodbold.

Dagens kampe ved EM i fodbold

Tirsdag er der følgende to kampe på programmet ved EM i fodbold:

Gruppe D: Ukraine-England

Tid: 20:45

Stadion: Donbass Arena, Donetsk

Dansk tv: TV2

Gruppe D: Frankrig-Sverige

Tid: 20:45

Stadion: Olympic Stadium, Kijev

Dansk tv: DR1

Om Ukraine-England

* Hvis Ukraine ryger ud af EM efter gruppespillet, følger landet i fodsporene på den anden vært, Polen, som allerede er ude. Præcist det samme skete ved EM for fire år siden, da begge værter, Schweiz og Østrig, røg ud efter gruppespillet.

* England har vundet tre af fire opgør mod Ukraine, men EM-værterne vandt i oktober 2009 det seneste møde i VM-kvalifikationen med 1-0 i Dnipropetrovsk. Det var dog alligevel England, der kom til VM i Sydafrika året efter.

* Efter at have afsonet karantæne i de to første gruppekampe er angriberen Wayne Rooney klar til at træde direkte ind i Englands startopstilling. Som 18-årig ved EM i 2004 scorede Rooney fire gange for England, som ikke var med ved EM for fire år siden.

Om Frankrig-Sverige

* Det er anden gang i historien, at Sverige og Frankrig mødes ved en EM-slutrunde. Første gang var i gruppespillet for 20 år siden, da kampen endte 1-0 efter mål af Jan Eriksson og Jean-Pierre Papin. Sverige endte med at gå videre sammen med Danmark.

* Sverige har kun vundet fire kampe af 17 mulige mod Frankrig, der har vundet otte af opgørene. Fem kampe er endt uden vinder.

* Frankrig er sikker på at gå videre til kvartfinalerne med uafgjort mod Sverige. Det skyldes, at Frankrigs konkurrenter til de to kvartfinalepladser, Ukraine og England, samtidig mødes i et indbyrdes opgør.

/ritzau/