Dagens tilbud fra HK: Stem og vind en rejse

Den højst utraditionelle kampagne med kontante belønninger til medlemmer og tillidsfolk bliver modtaget med blandede følelser hos HK Nordjylland.

Claus Henrik Nedermark: En ekstrem situation kræver en ekstrem handling. Men på sigt er det ikke vejen frem at belønne medlemmerne for at stemme.

Claus Henrik Nedermark: En ekstrem situation kræver en ekstrem handling. Men på sigt er det ikke vejen frem at belønne medlemmerne for at stemme.

Lodtrækninger om en rejse, tre bærbare pc'er og 10 iPod Nano skal lokke 80.000 medlemmer af fagforbundet HK/Privat til stemmeurnerne, når forligsmandens mæglingsforslag bliver sat til afstemning i april. HK udlover også kontante præmier på op til 50.000 kroner til tillidsfolk, der kan skaffe en høj stemmeprocent i deres firma. Baggrunden for præmierne er, at mæglingsforslaget ikke gør op med den såkaldte 50-procents-regel, som betyder, at HK skal organisere mindst halvdelen af kontorfolkene på en arbejdsplads for at kunne tegne en overenskomst. Mindst 40 procent af de stemmeberettigede skal stemme, og et flertal skal stemme nej, hvis forslaget skal forkastes. Den højst utraditionelle kampagne med kontante belønninger til medlemmer og tillidsfolk bliver modtaget med blandede følelser hos HK Nordjylland. - Man skal stemme, fordi man synes, det er det rigtige at stemme. Men målet helliger midlet, og et nej er ekstremt vigtigt for os. Derfor kan jeg godt acceptere fremgangsmåden. En ekstrem situation kræver en ekstrem handling. Men på sigt er det ikke vejen frem at præmiere medlemmerne for at stemme, siger Claus Henrik Nedermark, formand for HK/Privat Nordjylland. Endnu mere betænkelig er han ved præmieringen af HK's egne tillidsfolk. Alt efter arbejdspladsens størrelse er der præmier fra 5000 til 50.000 kroner til den HK-klub, der får den højeste stemmeprocent. I alt har HK/Privat sat 210.000 kroner af til formålet. - Den fremgangsmåde er jeg mere loren ved. Det er godt nok mange penge, lyder kommentaren fra Claus Henrik Nedermark. Skulle han selv gå hen og vinde en præmie, er formanden for HK/Privat Nordjylland ikke i tvivl om, hvad han gør: - Så siger jeg nej tak!