Dagpenge-alliance mellem fløje preller af på Radikale

De Radikale kommer ikke til at slå bak i forhold til dagpengereformen, siger gruppeformand Camilla Hersom.

De Radikale har stået - og vil fortsat stå - som garanten for den dagpengereform, som blev udformet af den tidligere VK-regering og Dansk Folkeparti, og som De Radikale efterfølgende har omfavnet.

Det fastslår partiets gruppeformand, Camilla Hersom, efter at SF og Dansk Folkeparti nu har givet hinanden håndslag på at fremsætte krav om en halvering af genoptjeningsperioden over for den statsminister, der måtte komme efter valget.

- Når dagpengeperioden har været opretholdt i denne valgperiode, så skyldes det jo, at De Radikale har siddet i regering, siger Camilla Hersom.

- Og vi mener, at reformen har været god for Danmark, og den vil vi fortsat stå vagt om, siger hun.

Det store regeringsparti, Socialdemokraterne, taler varmt for en ændring af dagpengereformen, hvor "færre falder ud", som statsministre Helle Thorning-Schmidt har gentaget igen og igen.

Men når det kommer til holdningen til retten til at genoptjene dagpengene - det blev fordoblet fra et halvt- til at helt år med dagpengereformen - så mudrer de klare holdninger til.

Socialdemokraterne vil ikke før valget svare på, hvad man mener om det voksende krav om en halvering af genoptjeningsperioden, som SF og Dansk Folkeparti nu taler for.

- Det er almindeligt kendt, at vi som udgangspunkt ikke mener, at genoptjeningsperioden skal forkortes, siger Camilla Hersom.

- Vi afventer dagpengekommissionens forslag. Der er klart ting, vi skal se på, men vi kommer ikke til at drøfte det her, før mandatfordelingen er på plads efter valget, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.