Dagpengeregler rammer med tilbagevirkende kraft

Et ubehageligt brev er på vej fra a-kasserne til flere hundrede ledige.

Arkivfoto: Michael Bothager/Scanpix
Arbejdsmarked 7. august 2017 21:48 - Opdateret 8. august 2017 10:36

DANMARK: "Du troede måske, at du havde dagpenge frem til udgangen af oktober, men din dagpengeret udløber en måned tidligere. Så fra udgangen af september kommer der ikke flere penge."

Et brev med nogenlunde denne ordlyd og essens er på vej eller er allerede dumpet ned i postkassen hos flere hundrede ledige, skriver Finans.

De ledige bliver ramt af en særlig bestemmelse i de nye dagpengeregler, som trådte i kraft 1. juli. A-kasserne skal nu gå otte år tilbage og se, om der er ledige medlemmer, som sammenlagt har haft mere end fire år på dagpenge siden 2009.

Er der det, får medlemmerne kortet en måned af deres dagpengeret, så de i stedet for en normal dagpengeperiode på to år kun har ret til dagpenge i et år og 11 måneder. I kroner og øre betyder det farvel til 18.403 kr. før skat.

A-kasserne raser over, at medlemmer bliver ramt af fortiden, når alt er foregået efter bogen. Medlemmerne har modtaget dagpenge, som de har været fuldt berettigede til.

- Hvis det kun havde været fremadrettet, havde det været ok. Så kunne folk indrette sig efter det, men vores medlemmer har jo ikke haft en jordisk chance for at vide, at de ville blive ramt af nye regler i 2017, siger konsulent i HK’s a-kasse Flemming Fischer til Finans.

Fra politisk hold er der dog ikke meget hjælp at hente. Fungerende beskæftigelsesordfører Lennart Damsbo-Andersen (S) mener, at pilen peger på a-kasserne.

- De nye regler har været kendt siden 2015, så det kan ikke komme som en overraskelse. A-kasserne har haft god tid til at informere deres medlemmer, siger han til Finans.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...