Dahm jubler: Fra turist til VM-stjerne på 12 måneder

Inden VM i Tjekkiet havde Sebastian Dahm kun spillet én VM-kamp i karrieren. Nu er han Danmarks førstevalg.

Den store danske VM-vinder hedder Sebastian Dahm. Efter et par år som tredjemålmand, hvor han har måttet se VM fra tribunen, har han lidt overraskende været landstræner Jan Karlssons førstevalg i Ostrava.

Og Rødovre-keeperen høster store roser fra holdkammeraterne efter fire gode præstationer og en redningsprocent på næsten 93.

- Jeg havde regnet med at få en rolle i år, men at den skulle blive så stor, havde jeg ikke set komme. Det har uden tvivl været det sjoveste VM, jeg har været med til, siger Sebastian Dahm.

Konkurrenten Patrick Galbraith stod ellers en imponerende god kamp, da han fik chancen i VM-premieren mod Slovakiet.

Derefter var Dahm på mål mod Finland, inden Galbraith var tilbage mod Hviderusland i den skuffende 1-5-kamp.

Siden har Sebastian Dahm haft tjansen i buret, mens truppens tredje målmand, Simon Nielsen, slet ikke er blevet skrevet ind i turneringen.

- Niveauet mellem Patrick, Simon og mig er meget tæt. Det handler om, hvem træneren lige føler er hottest, når vi går ind i turneringen. Det er faldet ud til min fordel i år, siger Sebastian Dahm.

Han er kommet til VM med selvtilliden fra sin formentlig bedste sæson for Rødovre.

- De sidste fire år i Danmark har jeg taget et skridt op niveaumæssigt hvert år. I denne sæson har jeg især rykket mig mentalt, og det har betydet, at jeg har kunnet levere mit bedste, når der har stået meget på spil, forklarer han.

Går alt efter planen, er det foreløbig slut med kampe i den hjemlige liga. Målmanden er på klubjagt og håber, at VM-turneringen har skærpet interessen i udlandet.

- Jeg har vist, at jeg kan være med internationalt, og så er det naturligt, at man drømmer om et udlandseventyr. Der er scouts fra alle lande til et VM, og jeg har fået god feedback hernede, siger Sebastian Dahm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.