Dampede asparges med light mousseline og rejer

18 hvide asparges

Asparges er ikke helt billige, men de kan sagtens udgøre et helt måltid.

Asparges er ikke helt billige, men de kan sagtens udgøre et helt måltid.

2 dl hvidvin 1 skalotteløg 2 æggeblommer Kviste af persille og dild 1 dl fromage frais Saft af en halv citron Søkogte pil-selv rejer eller friske fjord rejer Krydderurter. Fremgangsmåde: Asparges skrælles med kartoffelskræller og dampes i en anelse saltet vand ca. otte minutter. Hvidvin koges op med fine tern af skalotteløg samt kviste af dild og persille. Samt peber. Lagen koges ind til ca. en halv dl og sigtes. Lagen piskes over svag varme med æggeblommer og smages til med salt og peber. Piskes, til den er tyk, let og luftigt (må ikke koge). Lige inden servering tilsættes fromage frais, og - hvis man synes om dette - gerne hakket dild. Server saucen til de dampede asparges og pynt med pillede rejer og krydderurter. Velbekomme.