Dampet letrøget torskefilet

Med crème-brûlée og pisket peberrodscremefraiche

Foto: Jens Morten

Foto: Jens Morten

600 g koldrøget torskefilet 200 g rødbeder Krydderier til kogning (stjerneanis, laurbærblad, peberkorn) Lidt hvidvinseddike 2 æg 2 æggeblommer 1 dl cremefraiche 4 fed hvidløg Olie til stegning 2 dl cremefraiche 2 spsk. revet frisk peberrod Saft og skal af citron Et halvt bundt persille 1 dl olivenolie Fremgangsmåde: Rødbeder skrælles og skæres i mindre stykker og koges i vand med en anelse vineddike samt krydderier. Væden sigtes fra, og rødbederne bages af i gryden for overskydende væde. Blendes og tilsættes æg og cremefraiche, krydres med salt, peber og evt. pernod. Æggemassen bages i form i ovnen ved 125 grader i ca. 75 minutter alt efter størrelsen på formen. Fisken skæres i otte stykker og dampes let ca. 5 minutter i ovn eller gryde. Hvidløg pilles og skæres i supertynde skiver og steges sprøde i olie. Cremefraiche piskes til fast skum med citron og fintrevet peberrod - smages til med salt, peber og sukker. Persille blendes med olivenolie og citronskal.