Dana Cup forventer at slå rekord

Efter promotion tur i USA, Mexico og Costa Rica er turneringens direktør sikker på flere hold kommer

Poul Christoffersen
Direktør Jette Andersen, Dana Cup sammen med generalsekretæren i Costa Ricas fodboldforbund, Rafael A. Vargas Brenes. Til højre markedsansvarlig Alison Forman, Dana Cup. Privatfoto
Dana Cup 17. februar 2015 19:04 - Opdateret 13. juni 2017 14:16
HJØRRING: Dana Cup 2015 bliver den hidtil største.

Det er turneringens direktør Jette Andersen ikke i tvivl om efter hun er vendt hjem fra en yderst vellykket promotionstur til USA, Mexico og Costa Rica.

- Vi er altid forsigtige med udmelding om antal deltagere i Dana Cup, men i år er jeg meget sikker, når jeg siger, at vi får den hidtil største Dana Cup, udtaler direktør Jette Andersen.

Sidste år deltog 1011 hold i Dana Cup, og tilmeldingen til årets turnering ligger nu en del over det tilsvarende tidspunkt i rekordåret 2014.

- Jeg ser det som et tegn på en vis økonomisk optimisme verden over. Der er lyst til at rejse og spille fodbold, og der er altså også ved at være penge til det, siger Jette Andersen, som på promotionsturen fik vished om, at flere USA-hold og flere hold fra Mexico vil deltage i Dana Cup.

I Costa Rica mødte delegation fra Hjørring enorm velvilje hos det nationale fodboldforbund, som vil bringe oplysning om Dana Cup videre ud til alle landets klubber.

- Herfra venter vi større deltagelse senest i 2016, tilføjer turneringens direktør.

Costa Rica har fået et godt fodbold ry er efter mændenes VM succes og damelandsholdets kvalifikation til VM i Canada i år. Generalsekretæren i fodboldforbundet Rafael A. Vargas Brenes, fortalte den danske delegation fra Dana Cup, at der kommer invitationer fra hele verden, men at de giver invitationen herfra specialbehandling.

Med flere hold fra Costa Rica, Mexico og USA rummer Dana Cup et endnu større udbud af hold, der spiller den slags fodbold, man rigtig gerne vil se i Hjørring.

- Nu er vi så for alvor gået i gang med de praktiske forberedelser. Med et rekordstort antal deltagere er der store udfordringer til Dana Cup-administrationen og til de mange frivillige medhjælpere i såvel Fortuna, som de mange andre foreninger, der er på banen op til og i Dana Cup-ugen. Vi kommer nok alle sammen til at yde en del ekstra i år, understreger Jette Andersen.

Tema: Dana Cup

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...