DanFish viser veje til fremtidens fiskeri

Gæsterne strømmede til fiskerimesse i Aalborg

Motorer, grej og alt til fiskeriet hørende af stort og småt er at finde på de 13.500 kvadratmeter udstilling, der udgør DanFish og DanAqua. Foto: Thomas Hansen

Motorer, grej og alt til fiskeriet hørende af stort og småt er at finde på de 13.500 kvadratmeter udstilling, der udgør DanFish og DanAqua. Foto: Thomas Hansen

AALBORG:Motorer, grej, gode råd - og politik. Det er der altsammen på fiskerimessen i Aalborg Kongres og Kultur Center i disse dage. DanFish - og den nye DanAqua-messe for opdræts-næringen - er mødested for fiskere, organisationsfolk, indkøbere, rådgivere og politikere.

Fra dagens begyndelse onsdag strømmede gæster fra ind- og udland til Aalborg, og inden ugens udgang ventes en halv snes tusinde at have gæstet Aalborg.

Flere nordjyske havne udstillede på fælles stande og havde arrangeret bustransporter til messen.

Ole Christensen (S), nordjysk medlem af Europaparlamentet, foretog åbningen. I sin tale fremhævede han reformen af den fælles fiskeripolitik i EU.

- Fiskerisektoren står overfor store udfordringer og vi står ved en korsvej, sagde han.

Et bærende princip er, at der i fremtiden ikke må smides fisk ud - discard. Det har den hidtidige fiskeripolitik tilskyndet til, fordi det har været forbundet med straf at bringe fisk, fanget udenfor kvoten eller under målet, i land.

- Nu skal vi ikke erstatte gamle dumme regler med nye dumme regler, og jeg vil slås for, at vi får simplere regler, der harmonerer med erhvervets virkelighed, lovede han.

Han tror, at kravet om ilandbringning af al fangst kan gøre fremtidens fiskeri mere effektivt.

- Men det stiller krav til fiskerne og leverandørerne af udstyr, og derfor er DanFish-messen så inspirerende. Den viser veje frem til gennemførelse af den nye fælles fiskeripolitik, sagde han.

Praktiske bud

Adskillige udformninger af sorterende net og energibesparende motorer, tovværk og trawl er blandt de praktiske bud på fremtidens teknologi, der kan ses på messen.

Ny støtteordning

Reformen skal hjælpes i gang af en ny Hav- og Fiskerifond, som afløser den eksisterende Europæiske Fiskerifond (EFF). Den udløber til nytår, men den nye støtteordning vil ikke være klar før langt ind i det nye år og dermed heller ikke de programmer, der skal sikre den nationale udmøntning af fonden, oplyser chefkonsulent Lars Christensen Clink, Natur- og Erhvervsstyrelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden