Daniel Agger om landsholdsfremtid: Lysten er afgørende

Landsholdsanfører Daniel Agger håber, at han er med, når VM-kvalifikationen begynder til næste efterår.

Landsholdsanfører Daniel Agger blev efter tirsdagens 2-2-kamp mod Sverige flere gange spurgt, om han har tænkt sig at stoppe på landsholdet.

Det uafgjorte resultat betyder, at Sverige tog billetterne til EM. Nu går der et lille år, før Danmark skal spille den næste betydningsfulde kamp.

- Jeg har troet fuldt og fast på, at vi var gode nok til at komme med til EM og slå de svenskere.

- Jeg bliver ved så længe, at jeg har lysten og så længe, at jeg føler, at jeg kan holde niveauet. Det er det vigtigste, siger Daniel Agger.

Den 30-årige midterforsvarer blev lidt mere direkte spurgt, om han er med, når VM-kvalifikationen begynder til næste efterår med en ny landstræner efter Morten Olsen, der tirsdag trak sig fra posten.

- Det håber jeg. Så længe jeg har lysten, så bliver jeg ved, siger Agger.

I omklædningsrummet holdt Brøndby-spilleren en tale for Morten Olsen, der har været landstræner siden 2000.

- Han har en stor andel i, hvordan min karriere er forløbet. Han tog mig ind og troede på mig, og det har han gjort lige siden. Det kan jeg ikke takke ham nok for.

- Han har en andel i, at jeg har nået nogle af de ting, jeg har nået, siger Daniel Agger og fortæller om minutterne efter slutfløjt.

- Selvfølgelig var det vemodigt i omklædningsrummet.

- Jeg har haft mange gode år med ham. Det var også svært at give ham de afsluttende ord. Det allermest skuffende er, at vi ikke formåede at give ham den sidste EM-slutrunde. Det havde han fortjent, siger den danske kaptajn.

Han vil dog ikke gentage, hvad han sagde i sin afskedstale til Olsen.

- Det holder vi nede i omklædningsrummet. Men i bund og grund handlede det om at sige tak og om hele hans attitude og engagement. Den har ikke fejlet noget. Mange af spillerne har lært utroligt meget af ham, og det kan de bruge i deres videre karrierer, siger Agger.

I tirsdagens kamp skulle Danmark indhente en svensk 2-1-føring fra det første opgør i Stockholm. Det begyndte meget godt med et dansk forsøg på overliggeren, men efter 20 minutter scorede Zlatan Ibrahimovic til 1-0.

- Vi kom ud og overholdte vores aftaler og holdt intensiteten oppe. Vi fik bare ikke prikket bolden ind. Den hopper og danser på målstregen.

- Det har kendetegnet hele kvalifikationen. Det har været stolpe-ud. Det er ikke altid ensbetydende med, at man er uheldig. Jeg har været med længe nok med til at vide, at stolpe-ind er noget, man opsøger, og det er grunden til, at vi missede EM, siger Daniel Agger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.