Slagterier

Danish Crown fyrer 600 - job i Sæby i farezonen

Slagterikoncern undgår ikke lønstigninger, så nu skæres der ned

Kjeld Johannesen, topchef i Danish Crown, er klar til at svinge sparekniven og fyre 600 medarbejdere. Hvor der skal fyres, bliver afgjort inden for få uger.

Kjeld Johannesen, topchef i Danish Crown, er klar til at svinge sparekniven og fyre 600 medarbejdere. Hvor der skal fyres, bliver afgjort inden for få uger.

SÆBY:Det kommer til at koste rigtig mange arbejdspladser på landets slagterier, at Dansk Industri og Fødevareforbundet NNF ikke er blevet enige om en aftale om løntilbageholdenhed. Slagterikoncernen Danish Crown vil fyre 600 som en direkte følge af, at det ikke lykkedes at få en aftale. Fyringerne skal ske på Danish Crowns svineslagterier og vil "ramme bredt", lød meldingen fra koncernens ledelse mandag. Dermed er også job på Danish Crowns slagteri i Sæby i farezonen. Her er 800 ansat. Hos Danish Crown var ledelse og tillidsfolk blevet enig om en nulløsning, så lønnen i de næste to år var stillet i bero. Parterne var også enige om en begyndelsesløn for nye medarbejdere. Men ved overenskomstforhandlingerne kunne DI og NNF ikke blive enige, og så endte sagen hos forligsmanden. Han kom søndag med en skitse til et mæglingsforslag, der betyder, at mindstelønnen over to år stiger med 2,95 kroner pr. time. En nulløsning var et af kravene fra Danish Crown, hvis man skulle sikre planen DC Future. Nu må man i stedet ty til en såkaldt plan B. - Inden for kort tid må vi sige farvel til de først knap 600 medarbejdere. Det er rigtig ærgerlig, at man tilsyneladende ikke har forstået sagens alvor, for uanset hvordan, så skal vi nå de mål, vi har stillet ejerne i udsigt, siger Kjeld Johannesen, adm. direktør i Danish Crown. Skal spare 1,3 milliarder - Vi har en overordnet plan om at forøge vores konkurrenceevne med 1,3 milliarder kroner. Fyringerne er vores første del af plan B. Hvad der kommer til at ske i de kommende faser, vender vi tilbage til, siger Kjeld Johannesen. Han forventer i løbet af "få uger" at melde ud, hvor fyringerne skal ske. - Vi skylder medarbejderne at komme med en hurtig udmelding. Jeg kan bekræfte, at nedskæringerne kommer til at ske flere steder, og at det bliver på svineslagterierne, der skal fyres, fastslår Danish Crown-direktøren.