Efter brand hos Danish Crown: Slagter igen torsdag

150-200 mand kan ikke arbejde torsdag morgen, men slagtningerne forventes genoptaget torsdag formiddag

Ole Sanvig Knudsen og Peter Witten
Slagteribrand i Sæby. Foto: Kurt Bering
Brandvæsen 13. december 2017 19:57 - Opdateret 14. december 2017 10:46

SÆBY: Danish Crown i Sæby kunne ikke slagte svin torsdag morgen på grund af den brand, der udbrød sent onsdag eftermiddag. Det fortæller pressechef Jens Hansen fra Danish Crown.

Men medarbejdere på slagteriet har udført "et mindre mirakel" natten til torsdag, oplyser han tidlig torsdag morgen, og derfor kan slagtningerne genoptages allerede torsdag formiddag.

Onsdag 17.21 udbrød der brand i et kompressorrum på Danish Crowns slagteri i Sæby, men det lykkedes for Nordjyllands Beredskab i Frederikshavn at få slukket ilden, inden den for alvor fik fat.

Begrænsede skader

Skaderne blev begrænset til en suger, der dybest set er en slags overdimensioneret støvsuger, der brændte af samt nogle mindre skader i tagkonstruktionen. Derudover blev rummet også røgskadet.

Men derudover er der sket skader på et elskab, og det er arbejdet med at erstatte de smeltede kabler, der kom til at tage tid.

Helt præcist hvordan branden er opstået, vidste indsatslederen fra Nordjyllands Beredskab ikke onsdag aften, men der er muligvis tale om en fejl i nogle elinstallationer.

- Vi er ikke helt sikre på, om der er opstået en kortslutning i sugeren, men den er i hvert fald brændt ud. Derfra har ilden så bredt sig til taget gennem noget ventilation fra sugeren, der munder ud oppe på taget. Men heldigvis er det en betonkonstruktion, hvis tagkonstruktionen havde været af træ, så kunne det være gået meget værre, fortæller indsatsleder Bo Isaksen fra Nordjyllands Beredskab i Frederikshavn.

Milliondyr brand

Branden og det midlertidige slagtestop koster Danish Crown dyrt.

- Vi er umiddelbart 5000-6000 grise bagud. Det tab, vi står med lige nu - og det er et milliontab - der er så meget mindre end det vi frygtede, da branden brød us, siger Jens Hansen.

Og roser medarbejdernes ihærdige indsats for at udbedre skaderne og få gang i produktionen igen.

- Det vi står mest tilbage med, det er, at vi har nogen fantastiske medarbejdere, der står sammen i sådan en situation her.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...