Danish Crown lukker slagteri på Bornholm

Bornholm mister 200 arbejdspladser med lukningen af Danish Crowns slagteri.

Danish Crown lukker sit slagteri på Bornholm, og 200 af øens arbejdspladser nedlægges i løbet af efteråret, skriver DR Nyheder.

Det står klart, efter de sidste og afgørende forhandlinger mellem Dansk Industri og slagteriarbejdernes fagforening NNF brød endeligt sammen sidst på aftenen tirsdag.

- NNF står hårdt på sit nej til en lønnedgang, og så har vi desværre ikke mulighed for at fortsætte slagteriet på Bornholm, siger kommunikationsdirektør Anne Villemoes fra Danish Crown til DR Nyheder.

Lukningen betyder blandt andet ifølge DR Nyheder, at 450.000 svin fremover årligt skal sejles væk fra solskinsøen for at blive slagtet.

Gennem de seneste fem måneder har Danish Crown, slagteriarbejderne, øens svineproducenter, Bornholms Regionskommune og flere andre forsøgt at finde en redningsplan for slagteriet.

Forhandlingerne mellem slagteriets ledelse og de ansatte har stået på, siden ledelsen meldte ud, at der skal spares 25 millioner kroner om året på slagteriet, som ellers må lukke.

Samarbejdsudvalget på DC Pork i Rønne var ellers kommet frem til, at medarbejderne skulle aflevere otte procent af deres løn til en såkaldt Bornholmerfond. Fonden skal investere i ny teknologi på virksomheden.

Men på et stormøde mandag har de ansatte sagt "nej tak" til det tilbud. Også selv om Danish Crown har sagt, at lønnedgangen var medarbejdernes sidste mulighed for at bevare deres arbejdsplads.

I det nu forkastede udspil var det ikke meningen, at de ansatte fik deres indskud i fonden retur.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste