Dankortet blev svinget 113,2 millioner gange i juni

Brugen af dankort fortsatte op i juni, hvor selskabet bag specielt glæder sig over brugen af kontaktløse kort.

Ritzau
Dankort, betalingskort Foto: Free/Colourbox.dk
13. juli 2016 08:42

Danskerne brugte lystigt deres betalingskort i juni, hvor både antallet af transaktioner og den samlede værdi, der blev brugt med dankort, steg. Det viser nye tal fra Nets, der står bag kortene.

113,2 millioner gange blev dankort brugt i sommermåneden, hvor der blev købt ind for samlet 33,5 milliarder kroner. I juni 2015 var de tal på 103,2 og 31,1 milliarder kroner.

Hos Nets fremhæver man, at brugen af kontaktløse dankort buldrer frem, i takt med at de bliver mere udbredt. De 2,2 millioner kontaktløse dankort, danskerne har fået mellem hænderne, blev brugt seks millioner gange.

- Undersøgelser viser, at nogle kortholdere holder igen med at bruge den nye funktionalitet på deres kort. Men når de først har prøvet at betale kontaktløst, gør de det hyppigere og hyppigere, skriver Nets.

De kontaktløse dankort blev indført for at mindske svindel med kortene, hvor forbrydere aflurer brugerens kode.

Ud over brugen af de kontaktløse dankort viser junis tal, at handlen på internettet stiger igen. Dankortforbruget på nettet var på 4,8 milliarder kroner, en stigning på 14,6 procent år til år.

Ifølge Dansk Erhverv betyder det, at handlen på nettet vil overstige 100 milliarder kroner i 2016.

- Det er en milepæl for dansk e-handel, og intet tyder på, at de tocifrede vækstrater flader ud foreløbig.

- Væksten i e-handlen understreger behovet for, at virksomhederne møder forbrugerne på deres præmisser, uanset om det er i netbutikken eller i den fysiske butik, skriver markedsdirektør Henrik Hyltoft, Dansk Erhverv.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...