Danmark åbner badminton-VM med sejr over England

Danskerne kom bagud mod England, men Line Kjærsfeldt sørgede for en dansk åbningssejr ved Sudirman Cup.

Det danske landshold fik søndag en fremragende start på Sudirman Cup - VM for blandede hold - med en sejr over England.

Line Kjærsfeldt bragte i damesingle Danmark foran med 3-1 og sikrede danskerne sejren, inden damedoublen med Lene Grebak og Maria Helsbol fulgte op med endnu en sejr til slutresultatet 4-1.

Det begyndte ellers skidt mod englænderne, da mixeddouble-parret Sara Thygesen og Mads Pieler Kolding tabte 18-21, 18-21 til Chris Adcock og Gabrielle Adcock.

Viktor Axelsen fik udlignet til 1-1 i herresingle med en sikker sejr over Rajiv Ouseph på 21-12, 21-18.

Danskerne bragte sig efterfølgende i front med 2-1, da Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding sejrede i herredouble, hvor Chris Adcock og Andrew Ellis stod på den anden side af nettet.

Da Line Kjærsfeldt lidt senere slog Fontaine Mica Chapman med 21-14, 21-13 var den afsluttende kamp i damedouble reelt uden betydning for udfaldet.

Lene Grebak og Maria Helsbol sluttede dog fornemt af med en sejr på 21-17, 18-21 og 21-18 Gabrielle Adcock og Heather Olver.

Danmark skal i den anden og sidste gruppekamp møde Indonesien. De to bedste hold fra gruppen går videre til kvartfinalerne.

Målsætningen blev kort før Sudirman Cup ændret fra medalje til at gå videre fra gruppen.

Det skyldtes den verserende sponsorkonflikt med topspillerne Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen, der ikke er en del af det danske landshold i Kina.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.