Danmark åbner VM-kval med tjekkisk nullert

Det danske fodboldlandshold spillede 0-0 hjemme mod Tjekkiet i den første kamp i VM-kvalifikationen.

Danmark åbner VM-kval med tjekkisk nullert

Der er lang vej til VM i Brasilien for det danske fodboldlandshold. Og vejen blev ikke kortere, efter Danmark lørdag aften spillede 0-0 mod Tjekkiet i Parken.

Danmark var tættest på at snuppe sejren i den første af 10 VM-kvalifikationskampe frem mod VM-slutrunden i 2014. Men det blev skuffende ved det ene point.

Danmark begyndte i en mere defensiv opstilling end normalt. I stedet for en skadet Niki Zimling var Thomas Kristensen valgt på den centrale midtbane ved siden af William Kvist.

Og den konstellation var ikke en ubetinget succes, fordi begge spillere mindede for meget om hinanden og ofte løb hen i de samme områder. Det medførte en del fejlafleveringer, som kunne have kostet tjekkiske mål.

Tjekkerne var dog slet ikke så farlige på kontra, som de traditionelt plejer at være. Tjekkiet var kommet efter det ene point, og det gjorde, at kampen udviklede sig til en taktisk affære, hvor en fejl kunne blive afgørende.

Danmark kom frem til flere store chancer og havde også flere gennemspillede angreb. Michael Krohn-Dehli skød lige ved siden af på den største efter en halv time.

Simon Kjær havde også to nærgående forsøg, men var ikke heldig med afslutningerne. Men Wolfsburg-spilleren præsterede til gengæld solidt i bagkæden.

Det danske angreb var hæmmet af, at Nicklas Bendtner var karantæneramt. Erstatningen Nicolai Jørgensen havde det svært i den forreste kæde, hvor der ikke var meget at arbejde med.

Nicolai Jørgensen fik faktisk et par gode chancer i begyndelsen af anden halvleg, men FC København-profilen kunne henholdsvis ikke få kraft på hovedstødet og præcision i skuddet.

Tjekkiet kunne i den periode også have scoret et par gange, men heldigvis for Danmark var de tjekkiske spillere for ineffektive foran mål.

Danmark fik bedre fat i det offensive spil, da Leon Andreasen gjorde comeback efter over tre års pause. Og den 19-årige debutant Andreas Cornelius fik spredt ekstra energi, da han blev skiftet ind i stedet for Nicolai Jørgensen.

Indskiftningerne gav bedre dansk spil, øget boldbesiddelse og pres på tjekkernes forsvar, men det forløsende mål kom aldrig.

Leon Andreasen var tæt på flere gange i slutfasen, men tjekkernes keeper Petr Cech reddede udeholdet.

På hjemmebane skal man helst have tre point, har landstræner Morten Olsen sagt. Spørgsmålet er, om et point kan gøre det?

I Danmarks gruppe vandt Armenien 1-0 fredag ude over Malta, mens gruppefavoritterne Italien spillede 2-2 ude mod Bulgarien. Det betyder, at Armenien fører gruppen to point foran blandt andre Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.