Danmark bliver seedet i tredje lag i Nations League

Danmark er blevet en del af A-gruppen i Nations League og vil være i tredje seedningslag til lodtrækningen.

Når Danmark i 2020 spiller Nations League, vil den danske landstræner være Kasper Hjulmand, der tager over efter EM-slutrunden.

Når Danmark i 2020 spiller Nations League, vil den danske landstræner være Kasper Hjulmand, der tager over efter EM-slutrunden.

NYON:Danmarks fodboldlandshold bliver seedet i tredje lag i A-gruppen i Nations League.

Det bekræfter Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) onsdag på sin hjemmeside, efter at Uefas eksekutivkomité holdt møde i Nyon.

Danmark er i samme lag som Bosnien-Hercegovina, Ukraine og Sverige.

Fra øverste lag kan Danmark trække Portugal, Holland, England og Schweiz. Fra andet lag er de potentielle modstandere Belgien, Frankrig, Spanien og Italien, mens Kroatien, Polen, Tyskland eller Island venter fra fjerde lag.

Lodtrækningen finder sted 3. marts.

I efteråret 2018 var Danmark i den næstbedste gruppe. Danskerne kom i pulje med Wales og Irland. Danmark vandt gruppen og sikrede sig oprykning til den bedste gruppe.

Siden besluttede Uefa at udvide den bedste gruppe - A-gruppen - fra 12 til 16 hold, som denne gang skal fordeles i fire puljer.

Nations League-gruppekampene spilles fra september til november i 2020.

Til den tid vil Danmarks landstræner hedde Kasper Hjulmand. Den tidligere FC Nordsjælland-træner afløser Åge Hareide, efter at Danmark har deltaget ved EM-slutrunden.

På mødet i Nyon onsdag blev det også besluttet, at VM-kvalifikationen i 2021 består af ti grupper. Alle ti gruppevindere går direkte videre til VM i Qatar i 2022, mens der skal findes tre vindere via playoffkampe.

Det skriver Uefa på Twitter uden at uddybe, hvilke hold der ender i playoffkampene. Men "flere detaljer følger", skriver forbundet.

I alt 13 europæiske lande får billet til VM-slutrunden.

Det blev også vedtaget, at der skal indføres VAR (Video Assistant Referee) i playoffkampene om EM-billetter i marts og i VM-kvalifikationen i 2021. Det skal formelt godkendes af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden