Danmark er bedst i Europa: Superlet at lave forretninger

Rapport rangerer Danmark som nummer fem ud af 185 lande. Selskabsskat er ikke eneste faktor, der spiller ind.

Danmark er bedst i Europa: Superlet at lave forretninger

Danmark er det europæiske land, hvor det er lettest at drive en virksomhed, og vi ligger samlet set lavt i EU i forhold til de samlede skatter, som en mellemstor virksomhed skal betale.

Det viser en global rangliste udarbejdet af Doing Business, en analyseafdeling under Verdensbanken, skriver Information.

Tabellen for 2013 placerer Danmark som nummer fem ud af 185 lande, hvilket betyder, at Danmark er det højest placerede europæiske land foran Norge på sjettepladsen og Storbritannien på syvendepladsen.

- Det fortæller os, at den danske regering har formået at producere den rette mængde regulering, der er effektiv og let at implementere, siger Jean Michel Lobet, medforfatter af rapporten Ease of Doing Business, til Information, og tilføjer:

- Det gør det let for entreprenører at operere i Danmark. Administrativt er det smertefrit at operere i Danmark sammenlignet med andre lande i EU, handlen på tværs af grænser er let og strømlinet, og skatteniveauet er ikke dårligt sammenlignet med andre lande.

Rapporten viser, at et lands nominelle selskabsskatteprocent langtfra er det eneste kriterium, der er vigtigt for virksomheder, når de skal vælge, hvor de skal slå sig ned.

Andre faktorer, der spiller ind, er for eksempel, hvor let det er at få byggetilladelse, hvor let det er at registrere en virksomhed, at beskytte sine investeringer og låne penge.

- Hvor et land placerer sig afhænger i høj grad af, hvilken type virksomhed, det er. Virksomheder kigger på skatteprocenten, men det er ikke det eneste, de ser på, siger Nicolas Veron, senioranalytiker i tænketanken Bruegel, i Bruxelles.

Bo Sandemann Rasmussen, professor i økonomi fra Århus Universitet, er enig. Han mener, at Danmarks flotte placering på ranglisten viser, at Danmark trods relativt høje produktionsomkostninger kan klare sig i den globale konkurrence.

- Der er ingen tvivl om, at i forhold til økonomisk og politisk stabilitet, adgangen til en veluddannet arbejdsstyrke, fraværet af korruption, de velfungerende offentlige myndigheder - alt det fungerer vældig godt i Danmark, siger han.

- Det viser, at vi kan tillade os at have relativt høje lønomkostninger og skatter, uden at det gør det umuligt for virksomheder at slå sig ned i Danmark, tilføjer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst