Danmark er storproducent af skunk

Den kradse hampplante sælger godt herhjemme, hvor vietnamesiske bagmænd styrer produktionen, lyder det.

29. september 2013 08:57 - Opdateret 29. september 2013 08:59

Danmark er storproducent af skunk

Skunk-laboratorier over hele landet bliver måned efter måned stormet af det danske politi.

Produktionen af den illegale plante, der er en stærk variant af hampplanten, er så omfattende, at en del af skunken eksporteres til andre lande i Europa som Holland og Sverige. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Michael Ask, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, er der de seneste år sket en stigning i antallet af skunk-laboratorier i Danmark.

Samtidig peger det europæiske politisamarbejde, Europol, på, at Danmark er et af fem lande, hvor skunk-produktionen er mest i vækst.

Der er fundet skunklaboratorier over det meste af landet, men der er flest i yderområderne på Fyn og i Jylland, skriver avisen.

Sidste år beslaglagde Task Force Vest, der ser på organiseret kriminalitet vest for Storebælt, for eksempel 1,1 tons skunk.

Michael Ask påpeger, at bagmændene ofte kommer fra Vietnam.

- Der er nogle vietnamesere heroppe, som har produceret skunk i store mængder. Det er særdeles godt organiseret. Der bor rigtig mange vietnamesere i Tjekkiet, og nogle af dem styrer dette i hele Europa.

- Vi kan også se fra nogle af sagerne, at der har været en kontakt mellem det kriminelle danske miljø og vietnameserne, siger Michael Ask til Jyllands-Posten.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...