Danmark får forventede favorit-tæsk i EM-åbningskamp

Det danske volley-landshold leverede en imponerende indsats, men blev dog slået af Italien i første EM-kamp.

Danmark får forventede favorit-tæsk i EM-åbningskamp

Det var ikke umiddelbart til at se, at der på papiret er klasseforskel på de to mandskaber fra Italien og Danmark, der fredag aften tørnede sammen i den første kamp ved EM i volleyball for herrer.

De danske tilskuere var på plads for at støtte hjemmebaneholdet og fyldte hallen effektivt med nationalsangen og Dannebrog malet i ansigterne, men det var ikke nok til at besejre OL-bronzevinderne fra Italien.

Efter 78 minutter lykkedes det italienerne at få sænket det danske hold 3-0 med sætcifrene 25-22, 25-17, 25-15.

Foran over 2300 fans på tilskuerrækkerne i Stadium Arena Fyn i Odense kom danskerne dog bedst fra start i åbningskampen.

Hurtigt scorede Danmark kampens første tre point og holdt sig foran frem til 7-6, hvor italienerne fik styr på deres spil, og blokaderne fangede danskernes smash-forsøg, hvilket fik vendt sættet til italiensk favør.

Også i andet sæt bed danskerne fast og var foran 10-9, før Italien svarede igen og tog endnu et sæt hjem.

Italienerne virkede mest stabile i kampen, mens Danmark led lidt af mentale udsving, som gjorde det svært at forvandle kampen til en decideret sensation.

De danske underdogs var dog tændt, og gejsten fra publikums trommer og truthorn smittede af på spillerne, der ikke mistede modet. Mads Ditlevsen var især skarp, og selv den defensive libero Frederik Mikelsons fik sendt point på tavlen.

I sidste ende kunne Danmark dog intet stille op mod de stærke italienere, som bankede den gule og blå bold i jorden på danskernes banehalvdel og hev en forventet, men overraskende svær sejr i hus efter et sikkert tredje sæt.

Med sejren tager puljefavoritten fra Italien et solidt skridt mod kvartfinalerne i Aarhus, mens Danmark må vende blikket mod modstanderne fra Belgien og Hviderusland for at finde en sejr.

Kampen mellem Danmark og Italien var ikke den eneste, der blev spillet i gruppe A. Tidligere fredag vandt Belgien 3-0 over Hviderusland, der dog spillede næsten lige op med det belgiske hold i de to første sæt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.