Danmark får ingen medalje ved VM i badminton efter nederlag

For første gang siden 2007 bliver der ingen medalje til Danmark ved VM i badminton efter herredouble-nederlag.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen tabte deres kvartfinale ved VM i badminton, hvor Danmark slutter uden medalje. Foto: Paul Ellis/arkiv/Ritzau Scanpix

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen tabte deres kvartfinale ved VM i badminton, hvor Danmark slutter uden medalje. Foto: Paul Ellis/arkiv/Ritzau Scanpix

De danske badmintonspillere må rejse tomhændede hjem fra VM i Nanjing i Kina.

Det står klart, efter at herredoublen Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen fredag tabte deres kvartfinale til de regerende verdensmestre, Liu Cheng og Zhang Nan fra Kina.

De sjetteseedede danskere ydede brav modstand, men tabte 13-21, 21-14, 18-21, kort efter at uret havde rundet midnat lokal tid.

- De spiller på et rigtig højt niveau. Det gør vi også, og vi får bevist, at vi igen spiller godt.

- Vi får desværre vist, at vi igen taber de her kvartfinaler, inden det bliver rigtig sjovt. Jeg synes, vi spiller godt og er i det hele vejen og føler godt, vi kan tage et ryk, siger Mads Conrad-Petersen til TV2 Sport.

Det er første gang ved VM siden 2007, at Danmark ikke vinder en eneste medalje.

Målsætningen for det danske hold ved VM var to medaljepoint, hvor guld giver tre point, sølv to point og bronze et enkelt point.

Den acceptable målsætning lød på en medalje og to kvartfinaler, og det blev altså ikke opfyldt efter herredoublens nederlag.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen var bagud gennem det meste af første sæt, som de tabte klart til de andenseedede Liu Cheng og Zhang Nan.

I andet sæt var rollerne byttet om, og det var danskerne, der var i den styrende rolle.

Så skulle parrene ud i et afgørende tredje sæt, og det blev en nervepirrende affære.

Danskerne kom foran 4-1, men kineserne kom tilbage og førte 11-10 ved sidebyttet.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen kom på 13-13, men kineserne pressede på og sikrede sig fire matchbolde ved 20-16.

Danskerne fik afværget de to første, men kampen sluttede, da Mads Pieler Kolding blev presset til at løfte bolden ud af banen.

- De laver færre fejl end os. Vi laver en håndfuld fejl til sidst, som man ikke kan lave på det her niveau, for så taber man, siger Mads Pieler Kolding til TV2 Sport.

Dermed blev det til sammenlagt tre danske nederlag i kvartfinalerne, alle til modstandere fra Kina.

Tidligere fredag tabte mixeddoublen Mathias Christiansen og Christinna Pedersen deres kvartfinale 15-21, 20-22 til Zhang Nan og Li Yinhui.

Samme runde blev endestationen for den regerende verdensmester i herresingle, Viktor Axelsen.

Den topseedede dansker tabte 19-21, 11-21 til den olympiske mester, Chen Long.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.