Udland

Danmark fordobler støtten til OSCE i Ukraine

Danmark bidrager fremover med fire millioner kroner til OSCE's overvågningsmission i Ukraine.

Fortsatte kampe mellem ukrainske sikkerhedsstyrker og prorussiske separatister i Østukraine har fået den danske regering til at øge bidraget til Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, som leder en observatørmission i Ukraine.

- Situationen i det østlige Ukraine er farlig, alvorlig og skrøbelig, og der er i den grad brug for international tilstedeværelse. OSCE har brug for flere midler til deres vigtige mission, og det vil jeg gerne bakke op om, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Danmark øger sit bidrag til fire millioner kroner.

OSCE's gruppe af civile observatører blev sammensat 21. marts med støtte fra samtlige medlemslande i organisationen og udsendt til det uroplagede land dagen efter. Missionen observerer og rapporterer om sikkerhedssituationen og om menneskerettigheds- og minoritetsspørgsmål.

Når ukrainerne 25. maj skal afholde præsidentvalg, skal cirka 1000 OSCE-observatører overvåge valgdagen.

- Under vores flerårige civilsamfundsprogram i Ukraine støtter vi også, at lokale civilsamfundsgrupper bliver klædt på til valgobservation. Det er meget vigtigt, at præsidentvalget bliver anset for at være legitimt i hele befolkningens øjne, siger Mogens Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst