Danmark forsvarer VM-titel i orienteringsløb

På sprintstafetten ved VM i orienteringsløb forsvarede Danmark sin triumf fra sidste år.

WEB_SPORT Foto: Scanpix/9200 Björn Larsson Rosvall / Tt

WEB_SPORT Foto: Scanpix/9200 Björn Larsson Rosvall / Tt

Den danske succes fortsætter ved det igangværende VM i orienteringsløb.

Danmark har søndag nemlig vundet VM-guld i sprintstafetten foran Schweiz og Sverige - og dermed forsvarer den danske stafet titlen fra i fjor, hvor det også blev til guld.

Allerede lørdag sikrede Maja Alm den første danske guldmedalje ved verdensmesterskaberne, da hun vandt på den individuelle sprint.

Maja Alm var også en del af den danske stafet, der søndag løb med guldmedaljerne.

Det var Maja Alm, der løb sidsteturen i søndagens stafet, efter at de tre øvrige danske løbere - Cecilie Klysner, Tue Lassen og Søren Bobach - på de tre første ture havde lagt grundlaget for den flotte, danske triumf.

- Det var klart en stor holdindsats. Jeg var ret nervøs, da jeg gik ud, for jeg havde faktisk ikke regnet med, at de andre løb så godt. Det er altid hårdt at være den, der bliver jagtet.

- Men jeg løb mit eget løb, og jeg var fuldt koncentreret hele vejen og vidste, at løbet ikke var slut, før målstregen var krydset, siger Maja Alm i en pressemeddelelse.

Den danske stafet kom i mål i tiden 52 minutter og 35 sekunder. Det var 16 sekunder hurtigere end schweizerne på andenpladsen.

Og landstræner Lars Lindstrøm var også godt tilfreds efter sejren. Særligt fordi danske Cecilie Klysner havde døjet med sygdom frem mod løbet.

- Cecilie fik det skidt efter kvalifikationen, havde hovedpine og var snottet - og har ikke sovet godt i to dage. Så hendes præstation var ekstra stor i dag, lyder det fra den danske landstræner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.